GOOGLE o sărbătoreşte pe Maria Tănase

• publicat la: 25 septembrie 2013
GOOGLE o sărbătoreşte  pe Maria Tănase

Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, iar GOOGLE şi-a modificat logoul pentru a o sărbători pe cea mai mare dintre toate Mariile României.

Noul logo al Google o prezintă pe Maria Tanase în timp ce cântă. Totodată, în noul logo, prima literă din cuvântul “Google” este înlocuit cu chipul cântăreţei române desenat, în timp ce prima literă “o” este înlocuită cu un microfon la care artista interpretează un cântec.

Foarte rar, motorul de căutare Google alege să-şi schimbe logoul pentru o personalitate din România. În ultimii ani, Google i-a omagiat pe Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale şi Sergiu Celibidache. Mărţisorul şi Ziua Naţională a României au fost de asemenea marcate de GOOGLE printr-un logo special.

Maria Tănase s-a născut pe 25 septembrie 1913, la Bucureşti. A fost supranumită Pasărea măiastră, Edith Piaf a României și Regina cântecului popular.

Între 1953 şi 1961 a înregistrat nu mai puţin de 24 de albume, din care patru în limba franceză. A încetat din viaţă la Bucureşti, pe 22 iunie 1963, la numai 50 de ani. La înmormântarea artistei au venit aproape un milion de oameni, iar în România a fost declarată zi de doliu naţional.

.

Lasati un comentariu