Ministrul Apelor nu dă aviz pozitiv pentru Roşia Montană

• publicat la: 9 septembrie 2013
Ministrul Apelor nu dă  aviz pozitiv pentru Roşia Montană

Ministrul Apelor si Padurilor, Lucia Varga, a declarat, luni, ca nu va da aviz pozitiv proiectului Rosia Montana.

„Eu nu am dat aviz pe aceasta lege si in forma care este acum, avizul nu o sa fie pozitiv. Daca nu respecta directivele europene, atunci nu pot aviza acest proiect. Atat personal, cat si ca ministru cer retragerea proiectului”, a precizat ministrul, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

In schimb, Ministerul Justitiei a dat aviz pozitiv acestui proiect, in ciuda informatiilor aparute in presa, care sustineau contrariul.

Proiectul exploatarii de la Rosia Montana are nevoie de avize de la 11 ministere si autoritati de stat cu atributii legale in materie, pentru a putea fi validat.

Guvernul a dat aviz favorabil exploatarii miniere de la Rosia Montana, provocand proteste in mai multe orase din Romania, inclusiv in Capitala, zeci de oameni iesind in strada pentru a protesta fata de aceasta exploatare.

In plus, premierul Victor Ponta a anuntat luni ca proiectul Rosia Montana va fi trimis spre votare in Senat, acolo unde USL avand majoritate, va fi probabil respins.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anuntat ca nu se va mai forma o comisie de dezbatere a proiectului Rosia Montana in Parlament si ca acesta va intra direct in Senat pentru a fi supus la vot.

Prim-ministrul a declarat ca a decis urgentarea votului intrucat liderii politici s-au pronuntat deja in ceea ce priveste acest proiect.

Lasati un comentariu