Ovidiu Silaghi rămâne preşedinte al PNL Satu Mare

• publicat la: 21 septembrie 2013
Ovidiu Silaghi rămâne preşedinte al PNL Satu Mare

Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare a fost sâmbătă gazda Conferintei Teritoriale a PNL Satu Mare având pe ordinea de zi şi alegeri pentru structurile  de conducere .Lucrările conferinţei s-au desfăşurat  intr-o atmosferă destinsă,cu replici ironice ale liderilor politici prezenţ, aplaudate la scenă deschisă.

 Liberalii sătmăreni  i-au avut ca oaspeţi de onoare  pe Eduard Hellvig, secretarul general al PNL  si Mircea Diaconu ,vicepresedintele PNL,alături de Radu Căpîlnaşiu ,presedintele PNL Sălaj,Radu Stef,preşedintele PNL Maramureş şi deputatul Mircea Dolha,secretar regional al PNL.

 

După intoanrea Imnului de Stat,europarlamentarul Ovidiu Silaghi presedintele organizatiei PNL Satu Mare a dat cuvântul invitatilor partidelor politice din judet,prezenţi la eveniment.

Participant pentru prima dată la o conferinţă judeţeană a PNL,Mircea Govor,presedintele PSD Satu Mare este plăcut impresionat de faptul că “lucrurile sunt aşezate. Îmi permit să felicit de pe acum noua echipă. Am avut o colaborare foarte bună cu vechea conducere, construcţia USL a judeţului Satu Mare a fost cel mai important proiect politic prin care am câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean. Trebuie acum să demonstrăm prin fapte, că altfel ne taxează prietenul Pataki aici de faţă sin u mai câştigăm alegerile. Sunt un susţinător al USL şi pentru 2016, orice s-ar întâmpla la nivel naţional, pentru că îmi place să lucrez cu Adi Ştef. Am o colaborare foarte bună şi la nivel de primărie, cu viceprimarul Marcela Papici. Trebuie să fim uniţi pentru că adversarii noştri politici abia aşteaptă să greşim să ne poată lovi. Îi doresc preşedintelui PNL Satu Mare să treacă peste toate răutăţile.

 

Primarul municipiului Satu Mare,Dorel Coica a multumit europarlamentarului Ovidiu Silaghi pentru sprijinul acordat comunităţii sătmărene in perioada in care a fost ministru  iar lui Pataki Csaba i-a transmis că „nu are nicio şansă în 2016”.

Micile intepături adresate UDMrului de către vorbitori l-au determinat pe preşedintele UDMR,senatorul Pataki Csaba să afirme că “N-am venit aici ca şi ameninţare principală, am fost în parteneriat cu USL şi, la nivelul Consiliului Judeţean, am avut o colaborare corectă. La nivel naţional probabil PNL simte acelaşi lucru pe care l-am simţit şi noi pe vremea PDL-ului, adică sunteţi la guvernare dar nu la putere. Cred că noi suntem un factor de echilibru. UDMR-ul nu vrea să ia locul lui Băsescu şi să ţină USL-ul împreună cu orice preţ. Nu pot să nu constat activitatea fructuoasă a femeilor liberale şi, de curând am înfiinţat organizaţia de femei ce va fi constituită în scurt timp şi la nivel naţional. Şi noi avem unguroaicele noastre. Vă felicit pentru proiectele începute şi finalizate în perioada cât aţi fost ministru şi aveţi în continuare sprijinul nostru. Vă urez succes, spor la lucru şi să ne revedem în aceeaşi calitate şi în viitor.”

 

Au mai avut intervenţii Cosmin Bota, vicepreşedinte PC, Maria Sabo (UNPR), Horvath Alexandru (PPDD), Laura Bota (Mişcarea Populară), Mihaela Pop (Partidul Verde) şi Alex Chirilă (Partidul ecologist) alocutiunile  lor fiind apreciative la adresa europarlamentarului Ovidiu Silaghi care timp de 23 de ani a rămas fidel aceluiaşi partid ,PNL.

Eduard Hellvig ,europarlamentar si  secretar general al Partidului Național Liberal, a transmis mesajul presedintelui Crin Antonescu pentru participantii la acestă conferinţă:”Nu abandonati.Stati uniti.PNL ul va da presedintele ţării in 2014”

Fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii a continuat:

 

   „Am venit la Satu Mare cu tot dragul, cu toată preţuirea pentru un om care şi-a dedicat viaţa şi cariera acestui partid, Ovidiu Silaghi. De 23 de ani face parte din PNL,in condiţiile în care face a face politică într-o ţară ca si a noastra in aceasta perioada  este un lucru riscant. Imi vin in minte cuvintele lui  Mircea Diaconu “Cine scapă nezgâriat în această perioadă a regimului Băsescu  ori este colaborator  ori nu contează.”

Organizația PNL Satu Mare trebuie să privească evenimentul alegerilor de astăzi ca pe un pas esențial în procesul de întărire a sa pentru alegerile pentru Parlamentul European care vor urma, dar, în egală măsură, Organizația PNL Satu Mare are un aport consistent în creșterea forței USL pe plan local.Obiectivul nostru este obţinerea unui scor de peste 25%, obiectiv direct asumat de întreaga conducere a PNL.

De asemenea, dacă în 2012 am construit o majoritate solidă, în 2014 este momentul ca PNL și USL să dea României primul președinte liberal.

PNL îşi reafirmă principiile fundamentale pentru care s-a angajat în faţa cetăţenilor, în 2012, esenţial cel fiind cel al instituirii statului de drept şi al respectării legii.Potrivit Constituției, Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legiuitoare a țării.

Reprezentarea cetățenilor în forul legislativ al țării este de o importanță fundamentală, motiv pentru care trebuie organizate cât mai repede alegeri în colegiile rămase vacante, caz întâlnit şi aici, la Satu Mare.

 Mircea Diaconu,vicepresedintele PNL a avut o intervenie deosebit de apreciată de asistenţă,acesta făcând un apel la unitate si intelepciune .

“Poate şi datorită meseriei de actor, am avut sentimental că trăiesc într-o ţară de prieteni. De aceea mă adresez dumneavoastră cu “dragi prieteni”. Viaţa este un lung şir de legitimaţii: de director, de general, de ziarist, dar la final toate dispar. La final eşti tot cel de la început. Eu sunt de profesie Mircea Diaconu, alta n-am. Fac o pledoarie pentru răbdare, înţelepciune pentru că urmează  alegerile europarlamentare.

Vom fi singuri în concurenţă cu ceilalţi, o concurenţă care până acum era agresivă, părţile se înjurau, se atacau copios, în speranţa că vor obţine procente mai mari. Ştiţi foarte bine că aşa a fost. Acum însă ar trebui, măcar teoretic, ca această concurenţă să nu fie cu răutăţi, cu înjurături, cu acuze, măcar între părţile componente ale USL. E un test pentru noi toţi. Dacă îl vom trece cu bine vom adăuga încă ceva la civilizarea lumii politice româneşti. Mi-am dori lucrul ăsta. Şi mi-aş dori mai mult să câştig neînjurându-l pe celălalt.’

Toti invitaţii din regiune au căzut de acord asupra faptului că au intâlnit la Satu Mare  o echipă puternică şi sudată, după cum o descrie şi secretarul regional al PNL, Mircea Dolha.

După prezentarea candidaţilor pentru functia de membru în Biroul Politic al PNL Satu Mare s-a trecut la vot.

 In urma Conferintei Teritoriale a Partidului National Liberal Satu Mare a fost reconfirmat in functia de presedinte a Organizatiei Judetene PNL Satu Mare domnul Ovidiu Silaghi cu 352 de voturi din 352 de voturi valide.

Functiile de vicepresedintii revin lui Adrian  Stef ,Virgil  Enătescu , Ovidiu Duma , Roman Radu, Pal Nicolae Mircea,Adrian  Albu , Florinel Andreica ,Pinter Joszef, Ioan Rus.

Din birou mai fac parte: Zetea Silviu, Boldor Răzvan, Maruşca Anna Maria, Ilie Ciută, Marius Grunfeld , Corodan Vasile, Bojan Aurel, Bucureştean Adrian, Ionescu Marius, Mureşan Radu, Vulciu Aurelia, Berindan Gheorghe, Iftene Ionel, Bale Vasile, Bartok Buzgău Ioan, Bozai Vodă Cristian, Zimbru Grigor, Rusu Marius, Vinţ Gavril, Enătescu Emilia, Băbuţ Domuţa Dan, Avaşi Vasile, Pop Grigore, Aurora Badea , Remus Mândrean , Palincaş Ioan, Nadas Francisc şi Cretu Radu.

Preşedintele reales al PNL Satu Mare,Ovidiu Silaghi, a declarat la final câteva cuvinte pentru Buletin de Carei:

Felicit pe aceasta cale Biroul Politic al PNL Satu Mare care a avut în 2012 cele mai bune rezultate electorale din 1990 încoace.Să nu uităm că Partidul Naţional Liberal este prezent în judeţ  nu din 1990 ci şi-a pus amprenta asupra istoriei acestui judeţ încă din 1918.Fruntaşii liberali din perioada interbelică au fost prefecţi,deputaţi,preşedinţi de Cameră de comerţ,cu rezultate notabile şi vizibile în viaţa economică şi culturală a judeţului.Unul dintre ei a fost  Emil Tişcă, un liberal de excepţie, director al Băncii Româneşti, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie, fondator al Bursei de Mărfuri din Satu Mare, preşedinte a mai multor societăţi culturale, iniţiatorul acţiunii de construcţie a Aeroportului şi a Bisericii ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare.

Ne aşteaptă o perioadă mai aglomerată aş putea spune,avand în vedere apropiatele alegeri din Colegiul 2 dar si cele parlamentare iar anul viitor cele europarlamentare  si prezidenţiale dar ne vom mobiliza ca  şi până acum şi sper să obţinem rezultate deosebite”.

 Daniela Ciută

comentarii

de Ocean la 22 septembrie 2013 - 11:07

Este cel mai potrivit, pentru aceasta functie. Mare pacat ca Domnul Silaghi nu a ajuns Ministru la Transporturi. Aveam si noi pe cineva, care totusi face-a ceva pentru binele oamenilor din jutetul Satu-Mare.Felicitari pentru functia de Presedinte si pentru functia de Euro Parlamentar. Dar totus il rog sa nu ne uite pe noi Satmareni lui.

Lasati un comentariu