Paula Oneţ în mijlocul careienilor

• publicat la: 17 septembrie 2013
Paula Oneţ în  mijlocul careienilor

Vineri, 20 septembrie 2013, începând cu ora 12,00, Liceul Teoretic din Carei are bucuria de a împărtăşi gânduri şi impresii, cu toţi iubitorii de frumos, în prezenţa Paulei Oneţ, fostă absolventă a acestui liceu iar în prezent, regizor apreciat în ţară şi în străinătate.

Paula Oneţ va fi în mijlocul nostru pentru a ne dezvălui câteva dintre secretele pasiunii sale –  cinematografia – pe care ea a reuşit să le decodifice cu multă pasiune şi originalitate. Bineînţeles, dovada trăirilor pe care ea ni le va destăinui va fi concretizată prin prezentarea filmului care i-a adus deja o serie de nominalizări şi premii, atât în ţară, cât şi în străinătate „După fel şi chip” (As You Like It), printre care amintim: Gala premiilor UCIN, Timishort Film Festival, TIFF, Festivalul de la Cannes, Festivalul Karlovy Vary.

Perseverenţa în căutarea altor perspective, ambiţia de a descifra inefabilul existenţei, uimitoarea forţă interioară încadrată într-un trup firav, lupta pentru împlinirea idealurilor propuse şi arta de a îmbina tradiţia cu modernul, realitatea cu transcendentul, succesul cu modestia –  toate acestea sunt ingredientele pe care Demiurgul le-a presărat în modelarea acestei artiste.

Rezultatele de până acum ale Paulei demonstrează  în mod exemplar că tinereţea nu e o piedică în realizarea unei cariere de succes iar spontaneitatea, creativitatea şi talentul pot imprima acestei lumi postmoderne în care trăim o nouă viziune.

Suntem privilegiaţi că putem să ne mândrim cu acest membru al familiei LTC care nu a uitat de unde a plecat !

Îi aşteptăm la această întâlnire pe toţi cei care apreciază Arta, iubesc filmul, precum şi pe cei care vor să cunoască o careiancă de nota zece care ne reprezintă cu mândrie în diverse colţuri ale lumii,se spune in comunicatul Liceului Teoretic.

Tot vineri,dar de la ora 19,00,va avea loc proiectia filmului de licență al careiencei Paula Oneț,în premieră la Carei.Paula Oneț va fi prezentă înainte și după proiecție pentru a vorbi despre realizarea acestui film, despre traseul lui și pentru a vă răspunde la întrebări.

Filmul documentar „după FEL și CHIP” regizat de Paula Oneț prezintă frânturi din viețile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viață.

Paula Oneț este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și masterandă la Universitatea de Arte București, specializarea Fotografie și Imagine Dinamică. În toți acești ani, Paula obține burse de studiu în Seoul, Coreea de Sud și Turcia, precum și 2 rezidențe de creație, prima în Paris (oferită de ICR Paris) și cea de-a doua în Suedia (oferită de asociația 4culture) . Pe lângă experiența profesională obținută la TVR Cluj ca video-reporter, ea participă la workshopuri internaționale de film alături de cineaști selectați din întreaga lume. Printre acestea se numără workshopul Aristoteles (2011-România), StoryDoc (2012-Grecia și Germania) și Interaction (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit la începutul acestui an Mențiunea Specială de Excelență Academică oferită de Liga Studenților Români din Străinătate pentru rezultatele obținute în urma bursei de studiu Erasmus. În prezent Paula locuiește și studiază la București, este coordonator multimedia în cadrul asociației 4Culture și lucrează la proiecte independente de film documentar.

Filmul documentar „după FEL și CHIP”, pe care veți avea ocazia să-l vedeți vineri la Carei, a fost premiat și apreciat atât la festivaluri de film din Romania (Timishort, Gala UCIN) dar și în străinătate, având premiera internațională în cadrul prestigiosului festival de film de la Karlovy Vary în luna iunie 2013. Pe lângă acesta, filmul a intrat în selecția oficială în festivaluri internaționale precum : Jameson Cinefest din Ungaria, Kinemastik Malta (obținând Mențiunea Specială a Juriului), Cannes Film Festival– secțiunea Short Film Corner, Timishort Film Fest (premiat pentru Cel mai bun Film Romanesc și Premiul Publicului), Gala Uniunii Cineaștilor din România (fiind ales Cel mai bun film de scurt metraj din 2013).

Până la proiecția de vineri vă lăsăm să vă imaginați că ar trebui să va alegeți o singură fotografie prin care ceilalți să își amintească mereu de voi…Pe care ați alege-o?

 Vrem să menționăm faptul că filmul a mai fost proiectat în cadrul Zilelor Municipiului Carei, dar numai pentru turiști, proiecția din data de 20 septembrie fiind considerată proiecția oficială a filmului în fața  autorităților locale și a publicului careian.  

 


comentarii

de Ocean la 18 septembrie 2013 - 06:03

Aceasta Domnisoara a ajunt atit de sus,incit noi ceilalti nici nu visam.

Lasati un comentariu