Primăria Carei zero online

• publicat la: 18 septembrie 2013
Primăria Carei zero online

Primăriile din oraşele judeţului Satu Mare şi cele din judeţele de graniţă din Ungaria se pot lăuda cu site-uri profesioniste şi gestionate zilnic. Site-ul Primăriei Carei ( www.primariacarei.ro ) este unul sub orice critică, neadministrat, plin cu informaţii eronate, învechite sau cu unele lipsă. Pentru un oraş care îşi propune să se susţină din turism, un asemenea fapt e dovadă de inconştienţă.

Vorbe în loc de fapte

Conducerea municipiului susţine că viitorul Careiului e turismul. Ideea se regăseşte în declaraţiile publice ale primarului, e invocată ca argument pentru motivarea diferitelor investiţii din oraş, pentru accesarea unor credite bancare şi a făcut parte şi din programul electoral al edilului şef.  Vorbele primarului nu se reflectă, însă, în faptele acestuia. Cel mai bun şi mai la îndemînă exemplu e chiar site-ul Primăriei, neîmprospătat de mai mulţi ani, cu informaţii lipsă şi secţiuni aflate în construcţie din momentul lansării.Si la această dată, sectiunile Buget,Bilant contabil,Documente de interes public,Raportul de activitate anual,Lista de investitii de dupa 2011,Bisericile din Carei,Dezbateri publice,Oportunitati de afaceri,Licitatii,etc. sunt in constructie.

Sectiunile care prezintă oraşul in imagini sunt o adevărată catastrofă,o sfidare la adresa bunului simt si al  careienilor plătitori de impozite şi taxe locale.

Astfel,la Pagina vizitatorilor,la sectiunea fotoalbum,lăcaşe de cult de o deosebită valoare arhitecturala precum Catedrala Ortodoxă sau Biserica greco-catolică Sf.Andrei sunt inexistente pentru Primăria Carei. Nici clădirea fostului Liceu Vasile Lucaciu,cel care a dat atâtea personalităţi marcante de-a lungul timpului,nu apare  alături de celelalte  obiective din oraş. ntenţionat sau nu,Monumentul Ostaşului Român  este trecut peste tot doar ca  Monumentul iar  autorul are mentionat numele cu totul eronat,adică numele sculptorului  Gheza Vida este redat in scriere maghiară deşi  artistul este de origine română,fapt menţionat de familia  sa la manifestările Centenarului Vida din 1 martie 2013.Farmaciile din oraş sunt ceva mai bine menţionate dar sectiunile restaurante,bănci,hoteluri …sunt adevărate dezastre,consecinţă a nepăsării sau a  ignoranţei  celor doi edili.

Alţii pot noi nu

Între timp, alte oraşe din judeţul Satu Mare, precum Negreşti Oaş,Ardud  sau Tăşnad şi-au creat pagini decente, care promovează corect şi chiar spectaculos atracţiile turistice, istoria comunităţilor pe care le reprezintă, activitatea primarilor şi a Consiliilor Locale.  Nyirbator şi Kisvarda, oraşe din Ungaria, asemănătoare Careiului, ca mărime şi specific, oferă o atenţie specială propriilor pagini de internet şi îşi creează, astfel,  la fel ca cele din România, un avantaj enorm faţă de Carei.

Concurenţă uriaşă

Concurenţa în domeniul turistic este una uriaşă. O arată rapoartele Comisiilor Europene de specialitate, cele ale publicaţiilor economice, interne sau externe, dar şi o simplă călătorie pe o rază de 100 de kilometri în jurului Careiului. Aceasta din urmă  scoate în evidenţă zeci de localităţi care îşi exploatează resursele de apă termală, specificul gastronomic, cel viticol sau existenţa unor clădiri istorice, cu valoare arhitecturală şi patrimonială. Moştenirile din trecut alături de particularităţile geografice sunt, peste tot promovate, alături de o serie de evenimente menite să atragă turiştii.  

Careiul, e plasat astfel, într-o sferă concurenţială extrem de acerbă, care urmează să se ascută, pe măsura trecerii timpului. Promovarea profesionistă şi finanţarea activităţilor cu potenţial turistic devine, în acest context, esenţială, mai ales pentru un municipiu, care şi-a fixat ca obiectiv, ca unică sursă de dezvoltare şi ca unic resort al supravieţuirii tocmai turismul.

Clik-uri în loc de concluzii

Pentru a rispi orice dubii, www.buletindecarei.ro pune la dipoziţia cititorilor link–urile prin care pot fi accesate site-urile primăriilor din Negreşti Oas, Tăşnad, Kisvarda şi Nyirbator, alături, bineînţeles, de cel al Primăriei Carei: www.negresti-oas.ro, www.primariatasnad.ro, www.kisvarda.hu, www.nyirbator.hu, www.primariacarei.ro.

  www.buletindecarei.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 18 septembrie 2013 - 19:38

UNDER CONSTRUCTION la Primăria Municipiului Carei este o boală veche, grea, cronicizată, fără nici o speranță de vindecare. Poți să le scrii/spui orice pe tema asta, pe tema IT-uluiîn general, ei, îndeosebi city-gospodarii de vârf, preferă să trăiască în continuare în epoca de piatră.
La lumina lumânărilor, dar cu bikavér. Amin.

de EDGE la 18 septembrie 2013 - 20:07

Asta e comentariu?

de maTAHari la 18 septembrie 2013 - 20:21

cei doi primari cred ca site inseamna ciur de cernut si il trateaza ca atare …..declaratii de avere din 2008 cand nu aveau inca casele de acum….

de emil la 18 septembrie 2013 - 22:44

Municipiul fără semafoare funcționale e și fără site. Nimic neobișnuit. Asa arata civilizația ungureasca (după zsolti legelista).

de Nagykárolyi la 19 septembrie 2013 - 00:23

emil tu esti civilizat de tot, asa e ? Esti un rau voitor…idiotule !

de GPRS la 19 septembrie 2013 - 01:23

Mda da se incinge tableta….
Dar ghezdanele ….cu maculatura
Gheboseaza incovoaie spinarea si vertebrala coloana o diformeaza
Saracii scoleri…
Apropo stiti cite chile de prostii
cara elevii zilnic?
Pentru asta primaria e de vina?
Si la voi informaticianul lucreaza cu bicikli?

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2013 - 02:35

@EDGE la 18 September 2013 – 20:07 Dacã nu înțelegi ceva, poți folosi Google Translate.

de Ocean la 19 septembrie 2013 - 05:34

Spune-ti va rog de ce atita cearta? Eu zic ca nu este bine, chiar de loc. De ce nu ne unim si haideti sa incercam sa facem ceva inpreuna. Uniti suntem o forta. Cine nu doreste sa participe nu-i nici o problema.

de cititor la 19 septembrie 2013 - 06:20

grea povara si scoala asta…..
multi comentatori peaici…
putini oameni…

de mucalit la 19 septembrie 2013 - 06:36

in schimb avem multi caini
Maidanezi vagabonzi…
Carele fac legea…….

de cititor la 19 septembrie 2013 - 06:38

si la carele e greu cu tableta…..

de tibi la 19 septembrie 2013 - 06:41

ba fraierilor,da ce sa faca primarii cu un site cand nu stiu bine a ceti si vorbi!!!!
legea pumnului in gura e mai eficienta la premeria de nagykaroly,la asta se precep tulipanyiiii jenoke si lajoska!!!!!viva comunaprimitivatulipanadecarei!!!!1

de tibike la 19 septembrie 2013 - 07:16

…si chiar leau dat gezdane?
12 ghezdane?
12 gezdane au plecat la scoala
unul a ramas la bar…
si au ramas doar…..
…………………………….

de raducu la 19 septembrie 2013 - 07:42

mare superareeeee la tulipany……trece cu tableta….de cap,
ca pentru voi e grele cu SDV ,AMC si printere 3D…
calculatoare, tablete…
e mai bun vinu de pir la polgari….

de tibor la 19 septembrie 2013 - 08:05

Cel mai bun vin….

de zero nula la 19 septembrie 2013 - 09:51

Nu numai site-ul primariei e zero ci tot ce tine de primarie, noroc cu creditele pana-n 2035, cand nepotii ne vor fi adulti si tot o sa simta in ceafa povara respiratiei lui kovax, respectiv datoriile sale, datorii cu dobanzi astronomice, ce mai fratilor viitorul vostru e amanetat de kovax and company alde city manajer si vitelul futbalist, hai si la mai mare … cand incepeti amanetarile … astept comentarii furibunde si sovine ca altfel nu ma simt bine in tara si in orasul meu…

de parintele la 19 septembrie 2013 - 10:03

Dotare pentru activitati la scoala:
1buc smartphone
1buc stick memorie

incap intr un singur buzunar!

de ciuleandra la 19 septembrie 2013 - 10:20

asteptam si sugestii pentru buzunarele primarilor udemeristi….

de emil la 19 septembrie 2013 - 10:59

nagykk legelista

zsolti face apologia poporului unguresc civilizator, mai nu spune ca ungurii au făcut primele biserici din Transilvania chiar si înainte de a fi creștinați, ca romanii habar n-aveau de cultura, de construit, pana când au venit ungurii sa le aducă civilizația pe care aceștia din urma o absorbiseră ultrarapid, devenind cei mai civilizați din bazinul danubiano carpatic în 150 de ani de la coborârea de pe cai. Nu spun ca nu e posibil, în fond și japonezii s-au ridicat în 50 de ani de la stadiul de izolare feudala la rangul de mare putere mondiala, iar americanii au ajuns prima putere economica mondiala în tot cam atâta timp cât le-a trebuit ungurilor sa devina supercivilizați. Nu comentez faptul ca fiecare popor are ritmul propriu și perioadele sale de progres și stagnare, reamintesc doar fundamentele discursului rasist ungarist (utilizat de zsolti, tribunul legelista luminator al daco-romanilor), care prezintă mereu pe non-unguri ca necivilizați, pentru a justifica pretinsul rol civilizator al ungurimii pe teritoriile unde realitatea demografica ii arata pe unguri ca minoritari, tocmai acolo unde, în spirit democratic, nu pot pretinde ca e pământul lor, adică tocmai în defuncta, mult visata și mult lăudata Ungarie mare =nagymagarorszag, temnița popoarelor neungurești, popoare supuse unor discriminări și politici deznaționalizatoare care acum, în Europa mileniului 3, ni se prezintă drept modele de civilizație, toleranta și buna conviețuire, ba chiar de organizare politica optima. Nici nu cred ca e cazul sa dezvolt de ce autonomie se bucurau secuii în perioada 1867-1918, ca oricum nu exista nici un fel de autonomie secuiască. Iar autonomia secuiască, atunci când a existat, era de tip feudal, deci dintr-o vreme pe care istoria a trimis-o de multa vreme la lada ei de gunoi.
In concluzie, dacă zsolti ne povestește cât de civilizatori au fost și sunt ungurii, am exemplificat și eu cu ungurii civilizatori din fruntea municipiului fără semafoare funcționale. Evident ca o critica atât de neadevărată și de nedreapta, o pura invenție răuvoitoare a mea – doar în realitate orașul are site și semafoare funcționale, apa, canalizare și străzi asfaltate peste tot, toate sunt frumoase sau măcar în curs de înfrumusețare – nu putea fi văzută decât ca o idioțenie, reavoință fiindcă am „îndrăznit” sa exprim o părere neconforma cu opiniile lui nagykk, care se pare ca a epuizat argumentele și a trecut la insulte.

de emil la 19 septembrie 2013 - 11:03

@nagykk legelista 00:23

Sunt civilizat de tot, ca m-au civilizat ungaristii de la Ip si Treznea incoace!

de Horia Mărieș la 19 septembrie 2013 - 12:48

@raducu la 19 September 2013 – 07:42 + @tibor la 19 September 2013 – 08:05

Corect de spune „vin din pir” nu „vin de pir”.

http://www.gorjeanul.ro/sanatate/pirul-valoroasa-planta-medicinala-dar-si-daunatoare

de careiiimari la 19 septembrie 2013 - 20:33

Cam slaba reactia rauvoitorilor postaci civilizati cu fonduri de la primaria carei primite de la guvernul Romaniei,,,,
inafara de maidanezi si tablete nimic concret la postaci,,,
poate ne baga fluturasu de salarii a lui kovacs sa vedem ca a platit toate datoriile de miliarde care le are la statul roman care i da un salar decent.
fain primar a ales udemereu si daca t ot nu au pe cineva mai acatarii l-au puis si de presedinte…..oare cum or fi ceilalti membrii????

de Horia Mărieș la 13 noiembrie 2013 - 09:35

Nu numai redactia buletindecarei.ro și comentatorii cârcotași semnalează starea execrabilă în care se prezintă portalul Primăriei Municipiului Carei.

Până și cei de aceeași etnie își permit să-l tragă de urechi pe primaș și să facă mișto de el.

Iată ce-i scrie primașului, dl. Jánosi Péter din Szentendre, HU.

„Constat cu bucurie că și în prezent orașul are un primar de etnie maghiară. Se pare că, Har Domnului, asimilarea (sic! progresează foarte încet pe la dumneavoatră.

Pagina dvs de web lasă însă foarte mult de dorit. Este imposibil de vizualizat,….. etc…..nici măcar hotărârile Consiliului Local n-am reușit să le descopăr pe portal.

Sper ca în viitorul apropiat să reușiti să puneți la punct o pagină web mult mai utilă, mai informativă, care să dea satisfacție curioșilor.”

No comments, decât că acel viitor apropiat va fi probabil la paștele cailor lipițani aflați acum în proprietatea Veress Aniko și care vor dansa valsuri vieneze în refăcutul Manej/Lovarda…..

Név: Jánosi Péter
Cim: kisegyhazi ut 26
Email: janosi@gmail.com
Helység: Szentendre
Megye:
Ország:
üzenet:
Tisztelt Polgármester Úr!

Örömmel látom, hogy még mindig magyar polgármestere van a városnak. Úgy tűnik, az asszimilálódás igen lassan hat önöknél, hála Istennek.

A hivatalos weblapjuk azonban hagy némi kívánni valót maga után. Igen áttekinthetetlen, olyan egyszerű és igen fontos menű, vagy egy egyszerű link nem található rajta (legalább is látható helyen nem), ami a kapcsolatokhoz vezessen. Egy telefonszám, egy e-mailcím, vagy bármi.
A történelmi részlegen is jóval dúsabb információkra számítottam, hiszen óriási múlttal rendelkezik Nagykároly.

A nemzetiség változása szintén hiányzik az oldalról, de még a helyi tanács döntéseit, határozatait sem sikerült felfedeznem.

Remélem sikerül a közel jövőben egy hasznosabb, informatívebb weblapot elkészíteniük, hogy a kíváncsi emberek is betelhessenek.

Kösöznöm.

Lasati un comentariu