“Promenada Inimilor” pe “Drumul celor 4 poduri”

• publicat la: 26 septembrie 2013
“Promenada Inimilor” pe “Drumul celor 4 poduri”

           Cluburile Rotary impreună cu Fundatia Română a Inimii si Societatea Română de Cardiologie, lansează duminică 29 septembrie, programul “Promenada Inimilor”, care se desfăşoară in 24 de orase din România, intre acestea aflându-se si Satu Mare.

            Obiectivul programului “Promenada Inimilor” este acela de a incuraja persoanele de toate vârstele să facă miscare, ca parte importanta a preventiei cardiovasculare.

            Potrivit ultimului raport al European Heart Network, bolile cardiovasculare( cu referire la ARTEROSCLEROZA) reprezinta, in continuare, principala cauza de deces-in Romania, nivelul depasind 60%.

            Profesorul Dr. Dan Gaita-Presedintele Fundatiei Române a Inimii spune:

” La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic.Unul din trei români sufera de hipertensiune arteriala.Sapte milioane de români suferă de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare.Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata.Noi ne-am pus inima la treaba.Tu ce faci?”

            Acest proiect consta in marcarea unui traseu accesibil care are o lungime de 3,3 km si pe care l-am denumit: “Drumul celor 4 poduri”, deoarece cuprinde partea de dig mal drept al Somesului(spre P-ta 25 octombrie), avand puncte de reper cele 4 poduri de peste Somes, ale orasului nostru.

            Este traseul pe care il incurajăm să fie parcurs cât mai des cu putinta, de fiecare dintre noi, iar numărul de kilometri parcursi ii putem cuantifica, traseul fiind marcat cu semne atractive, usor de observat.

            Lansarea oficiala a proiectului va avea loc duminică 29 septembrie la ora 13.00 in parcarea de la Strandul Nord Vest Termal Parc-str Strandului, nr.7-14, iar punctul de START va fi  in apropiere, pe dig.

            In săptămâna 30 septembrie-05 octombrie, pe care o numim “Săptămâna Inimii”,  in fiecare zi in intervalul orar 16.00-18.00, se vor organiza actiuni care vor cuprinde parcurgerea traseului marcat, de urmatoarele Organizatii, Asociatii si Scoli, dupa un program clar stabilit: Asociatia Multisalva, Asociatia Handicapatilor Fizic, Asociatia “Sfantul Benedict” pentru autisti;Asociatia Angel Dog, Primagym, Bike Satu Mare,Organizatia Caritas, Asociatia Pensionarilor, Societatea Carpatină Ardeleana Satu Mare, Societatea sportiva “Cetatea” Ardud, Agentia pentru Protectia Mediului, Energy Kardio Club, Crucea Rosie Satu Mare, Scoala “Octavian Goga” cu clasele I-VIII, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic German” Johann Ettinger”, Colegiul Tehnic”Elisa Zamfirescu”, Colegiul National “Doamna Stanca:”, Colegiul National “Ioan Slavici”.

            Scolile enumerate sunt doar  cateva dintre cele implicate, care vor desfasura activitati sportive pe “Drumul celor 4 poduri”, in fiecare zi din “Saptamana Inimii”.Deasemeni zilnic vor fi implicate echipe din Cluburile Rotary si Rotaract din oras.

            Nu puteam organiza aceasta actiune de proportii fara sprijinul si implicarea Primariei Satu Mare-partenerul oficial al proiectului in orasul nostru.

            “Promenada Inimilor” este pentru intreaga comunitate satmareana, indiferent de vârstă sau de conditia fizică! Iar 30 de minute de mers intr-un ritm alert, dacă se fac de minim 5 ori pe saptamana, pot aduce nenumarate beneficii sănătăţii.

Lasati un comentariu