Referendumurile UDMR pentru regiuni, demers electoral pe bani publici

• publicat la: 27 septembrie 2013
Referendumurile UDMR pentru regiuni, demers electoral pe bani publici

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, spune  că intenţia UDMR de a organiza referendumuri locale în şase judeţe pe tema regionalizării reprezintă „un demers electoral, strict politicianist”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că regionalizarea nu se va face în baza unor referendumuri locale, „pentru că noua gândire administrativ-teritorială a României trebuie să fie coerentă, naţională”.

Reacția sa vine după ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus, miercuri, la Cluj, organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare în 8 decembrie.

„Demersul UDMR este unul electoral, strict politicianist şi fără nicio relevanţă. Sunt referendumuri consultative pe care nu le putem împiedica. Dacă un consiliu judeţean îşi permite să dea bani pe referendumuri în loc să facă altceva cu banii respectivi, e o problemă de oportunitate a celor din consiliul judeţean respectiv. Regionalizarea nu se va face în baza unor referendumuri locale, pentru că noua gândire administrativ-teritorială a României trebuie să fie coerentă, naţională. Am putea da răspunsul de pe acum, fără să mai facă referendum, cam ştim ce o să iasă, ştiu şi ei. Din bani publici îşi mai fac campanie electorală, se fac că muncesc în interesul comunităţii maghiare de acolo. Aruncă cu banii pe geam, nu cred că vor câştiga mare lucru”, a spus Cătălin Ivan, citat de Mediafax.

Potrivit lui Kelemen Hunor, referendumurile locale pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare vor avea loc în judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Nagykárolyi la 27 septembrie 2013 - 23:44

Dar celelalte referendumuri pe banii cui se fac ? Nu tot pe bani publici ? Care e problema ? Nu va faceti de ras…

de mirinda la 27 septembrie 2013 - 23:51

pentru de Nagykárolyi
Da faceti referendum pe forintii vostri si nu o sa ne facem de ras. Si va mai dau o idee, referendumul sa aiba tema :plecati sau nu mai stati!!!!!!!!

de careian la 28 septembrie 2013 - 00:57

kk maka asta nu stie trai numai daca ia banii altora la fel ca si safu lui de la tulipanii caraieni!!!!
banii romanilor le trebe da canta himnu ungariei si ungaria nici nu vrea sa auda de lenesii tulipani din tara!!!!
asta i ca scaiu si nu stie nici romaneste nici ungureste..zici ca samana cu jenoka sugativa!

Lasati un comentariu