Toamna se numără … premiile elevilor LTC

• publicat la: 23 septembrie 2013
Toamna se numără … premiile elevilor  LTC

La finalul primei săptămâni de şcoală, 20-21 septembrie, trupa de teatru a Liceului Teoretic din Carei a participat la Festivalul naţional de teatru „Histrioniada liceenilor”, desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj şi organizat de către Consiliul judeţean al elevilor Cluj.

Pe scena clujeană, „Trupa fără nume” LTC s-a prezentat cu piesa „Refacerea vieţii” de Ion Băieşu, o comedie de moravuri în care este ironizată acea categorie de oameni care îşi fixează principiile în viaţă, în funcţie de interesele personale, meschine şi individualiste.

Comicul rezultă atât din situaţiile ridicole în care se află personajele, cât şi din limbajul ce reflectă o reală antiteză între aparenţă şi esenţă. Piesa conturează o lume perfidă, egoistă, profitoare care se ascunde în spatele unor termeni şi idei ce presupun seriozitate, toleranţă şi responsabilitate.

Festivalul  le-a oferit celor nouă trupe de teatru din diferite judeţe ale ţării (Botoşani, Bacău, Cluj, Satu Mare, Sălaj), posibilitatea de a socializa şi de a comunica, de „a se da în spectacol” în sensul bun al cuvântului.

Încrederea în sine, tinereţea debordantă, pasiunea pentru teatru, spiritul de echipă şi munca susţinută s-au împletit în cele două zile, reuşind să aducă trupei careiene răsplata meritată: Premiul al III-lea pentru actorii: Alexandra Oneţiu, Gabriela Marincaş, Dan Coşarcă, Darius Duţescu, Sergiu Fogaş, Claudian Şiman şi doamna profesoară Liliana Sorian.

   Înfiinţată în anul 2011 sub îndrumarea regretatei doamne profesoare Ioana Cîcu, Trupa fără nume LTC este formată exclusiv din elevi  ai Liceului Teoretic din Carei, pasionaţi de literatură şi iubitori de teatru. Membrii trupei reprezintă o îmbinare echilibrată a unor personalităţi puternice  care se completează reciproc şi îndrăznesc să abordeze lumea ispititoare a scenei cu convingerea că  talentul şi munca intensă sunt cele care cizelează profilul unui artist.

 

Liceul Teoretic Carei

Lasati un comentariu