Acţiuni ale Poliţiei Rutiere

• publicat la: 30 octombrie 2013
Acţiuni ale Poliţiei Rutiere

Marţi, 29 octombrie a.c., s-au aflat în acţiune în întreg judeţul şi echipajele rutiere, ce au urmărit responsabilizarea şoferilor şi prevenirea evenimentelor rutiere grave. În municipiul Satu Mare, poliţiştii Biroului Rutier, au vizat în acţiunile lor respectarea limitelor de viteză şi a normelor privind obligativitatea utilizării centurii de siguranţă. Au fost amendaţi 15 şoferi ce au depăşit viteza legal admisă şi alţi 23 ce nu aveau cuplate centurile de siguranţă, iar un conducător auto a rămas fără permis după ce nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

De altfel, marţi au fost aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Printre şoferii opriţi în trafic de echipajele rutiere s-au numărat însă şi persoane care au comis infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Codul Rutier. Este şi cazul lui Gheorghe L., de 47 de ani, care a urcat la volan, deşi avea permisul de conducere suspendat. A fost însă depistat de poliţiştii rutieri din Tăşnad, care i-au întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.           

 La Carei s-au implicat în activităţi de prevenire a accidentelor şi de cunoaştere a normelor de circulaţie şi elevii unei instituţii de învăţământ, coordonaţi de cadrele didactice şi sprijiniţi de poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Carei.

Acţiunile organizate în parteneriat de elevii Liceului Josef Calasantius Carei şi poliţiştii din localitate, au avut ca scop cunoaşterea regulilor ce guvernează traficul rutier şi evitarea implicării copiilor în accidente cu urmări tragice. Cei 60 de elevi însoţiţi de 3 profesori au parcurs traseul de la liceu,  Strada 1 Decembrie 1918 până pe Calea Armatei Române, măsurile de siguranţă rutieră pe durata deplasării fiind asigurate de poliţiştii rutieri din Carei.

comentarii

de careian la 3 noiembrie 2013 - 17:16

de ce nu opriti si politisti sau politicieni,patroni de firme ..aveti nevoie de ei..>

de moromete la 3 noiembrie 2013 - 17:19

si pe cei din gasca primarilor care parcheaza pe curba sau pe linie continua sau conduc masinile la cumparaturi cu fetele

Lasati un comentariu