Activităţi inedite la Căminul nr.2

• publicat la: 26 octombrie 2013
Activităţi inedite la Căminul nr.2

Deoarece anul 2014 este declarat Anul Internațional al Familiei, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Carei și-a propus să organizeze o activitate de tipul outdoor, la care vor participa alături de copii,cadre didactice și părinți. Educația outdoor, educația în aer liber, este o formă organizată de învățământ care se desfășoară în afara zidurilor grădiniței, tratează și pregătește pentru viața în aer liber. Este un concept relativ nou în contextul educativ românesc, în interesul realizării  unui sistem de învățământ formal.
Putem enumera doar  câteva dintre caracteristicile cele mai importante ale acestui tip de activitate: oferă copilului posibilitatea contactului direct cu natura, protecția mediului prin educație ecologică și schimbarea atitudinii, comportamentului față de mediu, bucuria de a învăța provine din experiențe personale de succes, bucuria de a învăța înseamnă un mediu care îți oferă libertatea de a explora.

Educația outdoor este o puternica sursă de experiențe de învățare într-un mediu relaxant, totodată motivant și  liber, care oferă copiilor nenumărate provocări, procesul de educare devenind mai puternic, poate schimba comportamente antisociale și creează relații bazate pe sprijin reciproc.
Ineditul eveniment a avut  loc în curtea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 2 Carei, joi, 24.10.2013, de la ora 16,00.Parinti,copii si educatori au savurat impreuna toate activitatile pregatite din timp.

Lasati un comentariu