Botoşeii au fost eliminaţi şi la Spitalul careiean

• publicat la: 29 octombrie 2013
Botoşeii au fost eliminaţi şi la Spitalul careiean

Conducerea Spitalului Municipal Carei a decis să întrerupă vânzarea botoşeilor chiar dacă aceştia contribuiau semnificativ la păstrarea curăţeniei. Decizia survine la doar câteva zile după ce Consiliul Judeţean Satu Mare a fost obligat, de o decizie a Tribunalului, să sisteze obligativitatea folosirii acestora în Spitalul Judeţean.

 „Atâta timp cât nu se creează un cadru legal, care să elimine toate interpretările legate de vânzarea botoşeilor, am decis, să renunţăm la folosirea lor. În ce măsură va influenţa această decizie curăţenia din spital rămâne să vedem în următoarele săptămâni. Cu sau fără ei, vom depune toate eforturile pentru a avea, în continuare, un spital curat la Carei”   a declarat pentru www.buletindecarei.ro, directoarea instituţiei, Elisabeta Raţ. Managerul spitalului e convins că de acum încolo angajaţii sectorului igienic vor avea mai multe de lucru şi crede că eliminarea botoşeilor nu este o măsură, care să crească pericolul unor infecţii intraspitaliceşti.

Taxa pe botoşei a fost revocată ieri de Consiliul Judeţean Satu Mare,consilierii judeteni  votând în unanimitate proiectul de hotărâre după ce Tribunalul a dispus suspendarea acesteia.

Folosirea botoşeilor în Spitalul Municipal Carei a fost aplicată din 2011. Din Consiliul de Administratie al Spitalului fac parte 3 consilieri locali,toti din partea UDMR Carei si niciun medic careiean.

Botoseii  erau achiziţionaţi cu 0.5 RON şi vînduţi cu 1 RON, la intrarea în clădire. Directoarea Spitalului crede că reintroducerea acestora s-ar putea relua printr-o subvenţie din partea autorităţilor locale, pentru că distribuirea lor gratuită depăşeşte posbilităţile bugetare ale instituţiei.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 29 octombrie 2013 - 08:45

„Directoarea Spitalului crede că reintroducerea botoșeilor s-ar putea relua printr-o subvenţie din partea autorităţilor locale, pentru că distribuirea lor gratuită depăşeşte posbilităţile bugetare ale instituţiei.”

Evident că asta este soluția.
C.L. ar putea vota chiar azi chestia asta, la capitolul „Diverse”.

de reka la 29 octombrie 2013 - 09:17

de ce nu sunt si consilieri romani in conducerea spitalului?
si eu sunt unguroaica dar nu e frumos ce face domnul primar cu romanii in oras.
noi am trait mereu bine in Carei si acum dansul isi bate joc de jumatate orasul doar pentru ca nu place romanii.
nu stiu de unde a venit el dar noi altfel am trait aici si acum ne face sa ne certam intre noi si la copii la scoala le spune sa devina buni maghiari dar cand cerem loc de munca nu ne da si trebe sa plece la ungaria sa se angajeze!!!!
urit e si ce a facut cu harta si urit si cum se poarta in primarie!

de eu la 4 noiembrie 2013 - 18:35

In capul madamei manager o fi 0,5 lei bucata de botosei, cumparati de pe SEAP de la „firma agreata”
dar pe net se gasesc zeci de oferte…. posibil si pe SEAP.

Botosei de unica folosinta
100 buc. = 8.64 Lei fara Tva => 1 buc = 0,11 lei MAXIM cu TVA inclus…
Caracteristici:
Material: Polietilena
Culoare: albastru
Ambalare: 100 bucati
Marimi: ….36-40/SET;
…………….41-46/SET
Despre ce vorbim ???
Ah, uitasem, acestia sunt albastri, nu verzi…

de Horia Mărieș la 13 noiembrie 2013 - 12:15

Apropo de problema extrem de importantă și de spinoasă care nu-și găsește de fel rezolvarea, deși cum scrie @eu la 4 November 2013 – 18:35, o pereche de botoșei de unică folosință costă doar „0,11 lei MAXIM cu TVA inclus”, iată și o veste care este ceva mai bună, una din domeniul sănătății, doar că nu este meritul Primăriei Municipiului Carei ci al Consiliului Județean Satu Mare.

Bănuiesc însă că UDMR-ul local va organiza pe șest, după modelul protestelor pe plan național împotriva gazelor de șist, ample manifestații de protest, de-alea gen lanț uman de 50 de km, împotriva neoronilor și a psihicului, fiindcă investiția respectivă nu este „opera” primașului.

„Un centru nou de recuperare şi reabilitare NEURO-PSIHIATRICĂ având o capacitate de 48 de persoane va fi construit în municipiul Carei, din bani împrumutaţi de la Banca Mondială.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Consiliului Judeţean Satu Mare, la licitaţia privind construcţia „Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică” din Carei s-au înscris trei firme şi a fost declarată câştigătoare o societate cu preţul cei mai mic, de 2,4 milioane lei cu TVA.

„Ofertantul câştigător al contractului de lucrări având ca obiect execuţia lucrărilor de construire a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică este SC Universal Construct S.A. cu o valoare a Contractului de 2.422.192,65 lei (preţ cu TVA) şi o durată de execuţie de 6 luni. Contractul presupune construirea unui centru social, capacitate 48 de locuri, pentru protecţia speciala a persoanelor cu handicap”, precizează sursa citată.

Suprafaţa construită a clădirii va fi de 510 mp iar suprafaţa desfăşurată de 1355,50 mp, clădirea urmând să aibă subsol, parter şi un etaj.

Fondurile sunt asigurate printr-un credit accesat la Banca Mondială, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Cine este SC Universal Construct S.A. nu prea știu eu bine, decât că este pe locul 3 în Top Afaceri România 2013 pentru Intreprinderi Mici, localitatea SATU MARE, domeniul 41: Constructii de cladiri, conform bilant 2012, bilanț în care figurează cu o cifră de afaceri de 8.222.124 lei și un profit aproape de cifra 0 (zero) adică de 40.355 lei. Sper să nu fie și asta firma de casă a vreunuia din politicienii locali, așa cum ne-am obișnuit până acum.

Societatea Universal Construct SA cu sediul central in Str. C. A. Rosetti, Nr. 5, Satu Mare, are activitate in domeniul constructiilor civile si industriale, respectiv a antreprizei generale in domeniul constructiiilor, instalatiilor (electrice, apa-canal, termice) si drumuri forestiere. Societatea a fost infiintata in anul 1994 ca si o Societate cu Raspundere Limitata iar la inceputul anul 2000 societatea se transforma in societate pe actiuni. In perioada 2000 – 2008, firma isi desfasoara activitatea exclusiv in domeniul constructiilor reusind sa obtina o crestere semnificativa a cifrei de afaceri de la aproximativ 800.000 RON in 2000 la peste 9.300.000 RON pe anul 2008, devenind dintr-o societate mica o societate mijlocie cu un potential de dezvoltare promitator. Incepand cu anul 2002 societatea incepe sa actioneze si in afara judetului Satu Mare, fapt ce determina o crestere accentuata si semnificativa a ciferi de afaceri in perioada 2002 – 2008 comparativ cu anul 2000.
Diversitatea de lucrari da dreptul societatii sa participe la orice fel de achizitie publica, oricat de complexa ar fi. Societatea nu are datorii la stat fiind eligibila pentru accesarea de fonduri structurale, putand aplica pe mai multe variante de fonduri. Na, că i-am făcut și reclamă!!!

Lasati un comentariu