Concert Regal şi Expoziţie de Ziua Regelui la Carei

• publicat la: 22 octombrie 2013
Concert Regal şi Expoziţie de Ziua Regelui la Carei

Luni, 21 octombrie 2013, începând cu ora 19.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei, a avut loc concertul regal, organizat de Direcţia de Cultură a municipiului Carei cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, care la 25 octombrie 2013, va împlini 92 ani.

            Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcţiei de Cultură a municipiului Carei, care a evocat pe scurt personalitatea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, după care a prezentat seria de evenimente care au fost organizate cu această ocazie.

Concertul, susţinut de orchestra de cameră Camerata Consonantia a Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, sub conducerea maestrului dr. Rudolf Fátyol, a reprezentat un eveniment de înaltă ţinută, spectatorii prezenţi apreciind fiecare clipă deosebită alături de artişti.

            Repertoriul a cuprins Concerto op.3 nr.3 în Sol major , Concerto op.3 nr.6 în la minor , Concerto op.3 nr.9 în Re major , Concerto op.3 nr.12 în Mi major din L’estro armonico op. 3 de Antonio Vivaldi, fragmentul final din Poema Română de George Enescu – Imnul Regal şi alte câteva bis-uri, constând de asemenea în cunoscute creaţii ale compozitorului italian.

            La finalul concertului publicul a putut asista la vernisajul expoziţiei aniversare „Majestatea Sa Regele Mihai I”, realizate de Direcţia de Cultură a municipiului Carei, care cuprinde fotografii cu Majestatea Sale Regele Mihai I al României, vizita Regelui Ferdinand din 1919 şi a Regelui Mihai în 1997 la Carei şi imagini cu Familia Regală a României.

            Cu toate că şi-a anunţat prezenţa la eveniment, din motive de sănătate, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, nu a mai participat la evenimentele organizate la Castelul Károlyi din Carei.

 redactia

Lasati un comentariu