Cupa 25 Octombrie 2013 la atletism

• publicat la: 27 octombrie 2013
Cupa 25 Octombrie 2013 la atletism

Clubul Sportiv Școlar al Liceului Teoretic Carei, în colaborare cu Direcţia pentru Sport Satu Mare, Asociaţia Judeţeană de Atletism Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Direcţia de Cultură şi Sport Carei şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi”  a organizat ce-a de-a 43-a ediție consecutivă  a Cupei 25 Octombrie la atletism.

Competiția s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 350 de sportivi veniți din localități din 7 judeţe nord-vestul țării,printre care se numără Bistrița, Cluj Napoca, Zalău, Satu Mare,Mediesu Aurit,Tăşnad, Baia Mare, Oradea,Bârsana sau Vima Mare din Maramureș, Lipova, Arad, Negrești-Oaș, Nădlac, Sighetu Marmatiei,Târgu Lăpuș și binențeles din Carei,făcând un adevărat spectacol sportiv.

Vremea excelentă, buna organizare  şi dragostea copiilor pentru sport au făcut ca ediţia din acest an să devină una memorabilă.Competitia a debutat vineri dimineata,la sala de sport a Liceului Teoretic,cu proba de săritură în înălţime.

La start s-au aliniat cluburi sportive care sunt prezenţe constante in ultimii ani la acest concurs.Unul dintre acestea este cel de pe lângă Gr.Sc. Atanasie Marinescu din Lipova,care la această editie a participat  cu 14 elevi inscrişi la 60m si 100 m  viteza,la 600m si 800 rezistenţă

“Ne pregătim in fiecare an pentru această competitie din octombrie.Ne bucurăm că am obţinut un frumos loc III la 60m viteză prin Burza Alexandrina” a declarat antrenoarea lotului lipovean,Laura Aslău.

Si prof.Ionel Ilut de la scoala Nicolae Balcescu –Petoffi din Satu Mare este o prezenţă constantă la această competiţie.

Am inscris sportivi la probele de viteză si rezistenţă si am avut satisfactia de a obtine nu mai putin de 4  locuri I la 50 de m,un loc 2 la 60m viteza,2 locuri 1 la 100m viteza,un loc 2 la 100m viteza,un loc 3 la 100m viteză.” a declarat la final antrenorul Iluţ.

Prof.Delia Grumaz de la LPS Baia Mare a aruncat în competitie noi sportivi,obţinând un loc I la 100 m viteză.

Într-un sport cum e  atletismul, în care avantajul terenului propriu nu este un atu precum în fotbal, fabrica de campioni de sub conducerea antrenorilor Ioan Mărneanu și Turcu Florin și-dovedit din nou valoarea.

Rezultatele vorbesc de la sine: 11 locuri I, 4 locuri II și 12 locuri III.

Locul I a fost obținut de: Vlad Turcu la oină copii 3 și 50 m, Ștefania Bihari la suliță copii 2, Teodora Racolța la disc Juniori 3, Natalia Tegzeș la înălțime copii 1, Patricia Butean la 600 m copii 2, Cristian Horvath la 600 m copii 2, Gheorghe Trif la greutate copii 2, Paula Musta la greutate juniori 2-1 și Claudia Rusu la 100 m. juniori 2-1.

S-au clasat pe locul II: Keisenheimer Jozsef la 50 m copii 3, Cristian Mărneanu la suliță juniori 2-1, Cătălin Scremenț-Baciu la suliță juniori 3 și la greutate juniori 3.

Pe treapta a III-a a podiumului au urcat: Sandor Patrick la 60 m copii 1, Denis Țicle la suliță copii 1, Marius Țicle la suliță juniori 2-1 și la greutate juniori 2-1, Teodora Racolța la înălțime juniori 3, cros juniori 2-1 și juniori 3, George Racolța la greutate copii 2, Natalia Tegzeș la greutate copii 1, Claudia Rusu la greutate juniori 2-1 și 100 m juniori 2-1, precum și Valentin Mariș la cros copii 2.

Proaspătul recordmen național la aruncarea mingei de oină, campion național la categoria sa de vârstă, tânăra speranță a atletismului careian, Vlad Turcu a fost premiat de Buletin de Carei pentru performanțele obținute de-a lungul intregului an.

Silviu Han

comentarii

de Horia Mărieș la 27 octombrie 2013 - 18:26

Tot respectul pentru antrenorii Ioan Mărneanu și Turcu Florin si sportivi!

Dar oare văd eu bine? Sau mi-am greșit ochelarii?

Pe Stadion (Recolta, Voința sau cum s-o mai fi chemând azi) este aceeași pistă de atletism de zgură neagră, denivelată și cu gropi pe care alergam și eu și colegii mei de școală acum cca 50 de ani?

AMAZING! NEMAIPOMENIT! CSODÁLATOS! A fene egye meg!

Bravo Primăria Municipiului Carei, bravo domnule primar Kovács Jenö, bravo domnule fost om de sport, domnule viceprimar Keizer Lajos! N-ați fost în stare în atâția ani de domnie fanariotă pe la primăria careiană (vre-o 9 – nouă, ai voștri, plus ăia 8 ani ai haverului vostru Bekö Tamás) să finanțați și voi o pistă de atletism ca lumea, când în Carei s-au obținut și se mai obțin și acum rezultate valoroase pe plan național și internațional la atletism?

Vouă vă trebuie Manej/Lovarda nu pistă de altetism, nu-i așa?

Păi da, fiincă grófii scăpătați ca voi umblă numai călare pe la vânătorile alea falsificate de vulpi de pe la Foieni și din nagy Magyarország, nu aleargă pe o pistă de atletism.

Rugucsi-v-ar toată ziua cât este ea de lungă în dos, până la învinețire, armăsarii ăia ai lui Veress Anna, sau chiar ea, fiindcă tot sunteți umilii ei grăjdari, dansați numai după cum vă cântă ea din pikula!

Păi nu vreți voi trei berbanți celebri să ne lăsați oare de tot, să ne părăsiți, să ne spuneți szia, dar cât mai repede posibil ?!?

Luați-o și pe ducesa călățeață cu voi la Asaujul de Sus, să vă țină de urât și să vă hăituiască vulpile alea făcute din plastic și îmbibate cu mirosuri artificiale.

Ăla da sport, mânca-v-ați fripte vulpile din plastic și făcuși pe grătar ogarii ăia importați din Hungary.

Viszontlátásra, elvtársok!
Nem várjuk az Önűk viszatérését soha töbé!

de ochiulmagic la 27 octombrie 2013 - 18:54

Antrenorii minune ai CAREIULUI se ocupa si de teren si de antrenat si de organizare.Cine e bun la ceva se pare ca e bun la toate!
Acesti antrenori sunt refuzati sistematic de consilierii UDMR care voteaza impotriva acordarii de suport finaciar doar pentru cheltuielile de deplasare la faza nationala la oina!!!
Cultivare urii si discriminarii intre sporturi e ceea ce a adus nou administratia udemerista a orasului!
Singurul care ii mai ajuta e directorul liceului teoretic!!!
Ce putem sa asteptam de la un vice fost fotbalist care inca nu se stie unde a terminat liceul sau alte studii care a facut varza din tot de ce se apuca:viata sau firme sau primarie!
Omul sfinteste locul iar antrenorii Marneanu si Turcu au aratat din plin de ce sunt in stare.Rezultatele vorbesc!
La fel si la cei doi sobolani udemeristi care incearca sa ingroape performanta in oras!

de ghita la 27 octombrie 2013 - 22:20

Noi la Carei traim si acum din amintiri.Ne amintim cum jucam handbal si ce echipe aveam inclusiv la scoli.Ne amintim ce sala de scrima aveam si ce rezultate.Ne amintim si de echipa de volei.Si ne amintim si de ce echipa si ce jucatori aveam la fotbal.Ne amintim si de ce atleti aveam dar ne bucuram ca inca mai avem si asta pentru ca avem inca doi OAMENI ca Marneanu Ionica si Florin Turcu!
Nu e putin lucru ca sa faci de 43 de ani competitie de atletism si sa cresti an de an copii pentru performanta.Si toate acestea impotriva primariei care nu ajuta cu nimic acesti oameni minunati!
Orice alt oras ar fi mandru de asemenea sportivi numai primaria noastra nu!
Sa fie numele lor romanesti de vina?
Curios cum citim cat sprijina primarul clubul de karate la fiecare competitie si cand atletii nostri au nevoie de deplasare in tara la concursuri se voteaza de consilierii majoritari ai primarului impotriva.Bani pt balul strugurilor si concursuri de vinuri se dau cu nemiluita dar pentru sportivii careieni care aduc numeroase titluri nu se gasesc.Nici pentru stadionul pe care altadata faceam orele de sport de la scoala.Acesta e rezultatul alegerii incompetentilor si rauintentionatilor in functii!

de csibi la 28 octombrie 2013 - 10:42

JOS LABELE de pe cladirile orasului!!!!
vicele si angajatul de la moara umbla dupa cladirea de pe strada lucaciu unde a fost casa de copii!!!!
cu asa ceva se ocupa fostii sportivi si pentru copii din oras ce fac sport nu se da nimic !!!!
ati vazut cum arata veceul de la stadion?????
acesta ii caracterizeaza pe acesti fosti sportivi!!!! asa stiu ei sa se ocupe de sport in oras !!!
case la ponyivasi si bani la saltea e tot ce intereseaza acesti oameni si persze ca si functiile pt apropiati si sugtato!!!!
primaria a DISTRUS terenurile de handbal si tenis de camp din oras pt ca sa faca loc la caii din parc!!!
RUSINE primari udemerista!!!!

de adrian la 1 noiembrie 2013 - 19:22

Ca participant in calitate de profesor la aceasta competitie, pe langa lucrurile bune ce mi s-au intamplat ;(2 locuri I)CU UN SINGUR COPIL la proba de 800m si cros 1200m categ copii 1 am si o mare dezamagire legata de prezentarea rezultatelor adica ;categ.proba. nume. rezultatul. locul ocupat si scoala pe care o reprezinta. Cam asa ar fi trebuit sa apara in publicatia…dumneavoastra.Colac peste pupaza parca n-ar fi fost de ajuns cu prezentare ridicola D-L SILVIU HAN autorul ridicolului din Caragiale, nu cunoaste notiuni elementare de geografie adica JUDETELE si BIRSANA de Maramures nu-i totuna VIMA MICA. DE FAPT NU MA MAI MIRA ,TRAIM DOAR IN ROMANIA. Va multumesc celor care au avut rabdarea de a citi comentariul.

Lasati un comentariu