Deţinea material explozibil fără a avea autorizație

• publicat la: 24 octombrie 2013
Deţinea material explozibil  fără a avea autorizație

În cadrul acţiunilor specifice, întreprinse de Polițiștii  Secției 7 Poliție Rurală Carei, de localizare şi depistare a persoanelor urmărite a fost  identificat L. NICOLAE, de 20 ani domiciliat în com. Lazuri , pe numele căruia a fost emis MEPI emis de către Judecătoria Carei fiind  condamnat la 3 ani inchisoare pentru furt calificat.

Susnumitul va fi introdus în arestul I.P.J. Satu Mare . Cazul a fost raportat conduceri unității și poate fi mediatizat.                   

La data de 23.10.2013, în localitate Apa, judetul Satu Mare, o tânără de 20 ani, din localitatea Apa, conducând autoturismul marca VW, pe fondul neacordării prioritații de trecere,  a intrat în coliziune cu autoturismul marca Opel Vectra condus de către un bărbat   de 37 ani, din Buciumi, jud.Maramures.

            In urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoare auto marca VW si a unui bărbat de 24 ani, din loc.Buciumi, judetul Maramures, pasager in autoturismul marca Opel. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

            Polițiștii Secției 4 Politie Rurala Beltiug l-au depistat în trafic pe S. Cornel de 21 ani, din com. Socond, în timp ce conducea un autoturism marca VW Cady fără a avea permisul asupra sa. In urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul  că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

            Susnumitului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu exercitarea dreptului de a conduce suspendat.

La data de 23.10.2013, orele 10:00, a fost depistat M. Sorin, de 43 ani, din comuna Vama, care deține un punct de lucru având ca obiect de activitate extragerea si prelucrarea de piatră din cariera.

            In urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la punctul de lucru,  s-a stabilit faptul că acesta deține cantitatea de 2340 gr material explozibil, ambalat,  fără a avea autorizație în acest sens.

Materialul  explozibil a fost ridicat,  cercetărilor continuă pentru stabilirea provenienței acestuia.

            Susnumitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor explozibile, urmând a fi prezentat în cursul zilei de astăzi la procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negresti Oas.

La data de 23.10.2013, orele 17.30 , D. IOAN, de 65 ani, domiciliat in com. Turt, în timp ce  conducea un  tractor,  în localitatea Turț, a pierdut controlul asupra directiei de mers intrând în coliziune cu un stilp de joasă tensiune.

            În urma verificarile efectuate s-a stabilit că,  conducatorul auto nu posedă permis de conducere de nici o categorie, fiind condus la Spitalul orășenesc Negresti Oaș, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Celui în cauză i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii săvârșirii infractiunilor de conducere fără permis si distrugere.

            În data de 23.10.2013, ora 21.15,   A. Florina de 47 ani, domiciliată în Tăşnad, conducând  autoturismul marca Ford Escort , în staţia de carburanți Petrom, a manevrat autoturismul în marşarier, acroşând,  cu bara de protecţie spate al acestuia,  o  pompă de alimentare a staţiei, distrugând-o. Conducătoarea auto  a fost testată cu aparatul etilotest, acesta  indicând o concentraţie de 0,75 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care acesteia i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

             Susnumita este cercetată sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de conducere pe drum public a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi distrugere.

            In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 206  sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.550 lei.                       

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  25  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.650 lei.

 

Lasati un comentariu