Divizia 4 Infanterie „GEMINA” revine la Carei de Ziua Armatei

• publicat la: 22 octombrie 2013
Divizia 4 Infanterie „GEMINA” revine la Carei de Ziua Armatei

Cu prilejul Zilei Armatei României în garnizoanele din subordinea Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, în data de 25 octombrie 2013, vor avea loc activităţi comemorative, ceremonii militare şi religioase dedicate acestui eveniment, potrivit unui comunicat remis redactiei  deCompartimentul Informare şi Relaţii Publice al Diviziei 4Infanterie Gemina.

Astfel,in data de 24.10.2013, pentru festivităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României în Ungaria, o delegaţie de militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” va fi prezentă  la Budapesta, la cimitirul Rakoskeresztur, unde se va desfăşura o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele ostaşilor români.

Pe 25.10.2013, de la ora 09.30, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Glorie Ostaşului Român, P-ţa Avram Iancu, din     Cluj-Napoca.

Tot pe 25.10.2013, de la ora 10.00, se va desfasura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostasului Roman din Carei, Jud. Satu-Mare.

La aceste manifestări, care se încadrează în seria de evenimente dedicate Zilei Armatei României, comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, general maior dr. Dumitru SCARLAT, invită să participe reprezentanţii autorităţilor locale, veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere precum şi toţi membrii comunităţilor locale.

Ziua de 25 octombrie 1944, în care a fost desăvârşită eliberarea teritoriului naţional, vremelnic cotropit, în urma Dictatului de la Viena, a devenit zi de sărbătoare pentru poporul român, Ziua Armatei României.

Ea va aminti întotdeauna generaţiilor viitoare eroismul şi spiritul de sacrificiu cu care au luptat ostaşii români pe frontul de vest, sângele vărsat pe câmpul de luptă pentru libertatea, independenţa şi integritatea teritorială a patriei.

Depunem coroane de flori la monumentele încărcate de istorie şi ne reculegem acolo unde s-au jertfit cei care au purtat înaintea noastră uniforma militară cu tricolorul românesc în dreptul inimii, pentru a le cinsti memoria şi a le duce mai departe moştenirea lor sacră,se mai mentioneaza in comunicat.

Lasati un comentariu