Infracţiuni la sfârşit de săptămână

• publicat la: 6 octombrie 2013
Infracţiuni la sfârşit de săptămână

În perioada 04-05.10.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 288 sancţiuni contravenţionale în valoare de  22 010 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără 27 biciclişti, 2 căruţaşi, 4 pietoni,                  139 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză, 29 care nu au folosit centura de siguranţă,  4 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, 19 care nu aveau documentele asupra lor, 18 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice,  12 pentru opriri sau staţionări în locuri interzise.

Poliţiştii Secţiei Rurale Carei i-au prins în flagrant, pe raza localităţii Foieni, în timp ce sustrăgeau ardei şi gogoşari pe LUDOVIC K, de 42 ani şi IRINA K., de 32 ani. Din verificări a rezultat că aceştia au furat 56,5 kg legume de pe proprietatea aparâinînd părţii vătămate ZOLTAN K., de 45 ani, cauzând un prejudiciu de 168 lei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

            Evenimente rutiere

              În data de 04.10.2013, în jurul orei 13,10, în oraşul Tăşnad, KAROLY K, de 35 a aflîndu-se la volanul unei o autoutilitare, s-a pus în mişcare fără a avea cunoştinţă că de oblonul din spate s-a agăţat A.K., de 13 ani, care, după  circa 100 metri a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se uşor. Cercetările în cauză continuă.

              În data de 04.10.2013, în jurul orei 15,10, pe Drumul Naţional 1F, în apropierea localităţii Sărăuad, MARIANA B., de 46 ani, conducând un autovehicul a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care circula din sens opus condus de BOGDAN C., de 35 ani. A rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto. Impactul a avut loc în zona mediană a drumului iar în cauză se efectuează ceretări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului rutier şi stabilirea gradului de vinovăţie a participanţilor la trafic.

               În data de 05.10.2013, în jurul orei 11,05, pe strada Octavian Goga din Satu Mare, ANA E., de 39 ani, conducând un autovehicul nu a acordat prioriatate de trecere la traversarea regulamentară pe trecerea pentru pietoni lui MIRCEA V., de 44 ani, accidentându-l grav.

            În noaptea de 05/06.10.2013, în jurul orei 01,42, pe strada Ştefan cel Mare din oraşul Tăşnad, MIHAI B, de 20 ani, aflându-se la volanul unui autovehicul, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în şanţul din partea dreaptă şi s-a izbit de un stâlp din beton ce susţine reţeaua electrică. A rezultat rănirea gravă a conducătorului auto. În urma tstării cu aparatul etilotest a rezultat că MIHAI B. a consumat alcool, acesta având o  concentraţie de 0,57 mg alcool/litru aer expirat. I s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă.

    Activităţi desfăşurate pe linie de ordine publică şi prevenire a infracţiunilor

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 68 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de  26 520  de lei .

 

Lasati un comentariu