Mic ghid oarecum turistic de promovare a betonului şi dalelor în urbea caruliană.Doar pentru avizaţi

• publicat la: 24 octombrie 2013
Mic ghid oarecum turistic de promovare a betonului şi dalelor în urbea caruliană.Doar pentru avizaţi

Orice afacere nouă trebuie să aibă în vedere că primi paşi în atingerea obiectivului propus trebuie să fie cât mai hotărâţi şi dacă se poate cât mai ..silenţioşi!

Antreprenorii vor  stabili  un plan de dezvoltare a afacerii,obiectivele pe care doresc  să le atingă, să realizeze  o analiză amănunţită a concurenţei( în caz că antreprenorii au un mandat de 4 ani,nu mai este cazul), şi în mod normal să identifice  şi să răspundă  nevoilor publicului ţintă ( ceea ce iar nu este cazul nostru,antreprenorii noştri având în mână mandatul de 4 ani,aşa că ţinta este interesul personal).

O afacere corect concepută şi iniţiată,respectă întotdeauna anumite etape şi astfel,pe termen lung şi satisfacţiile vor fi pe măsură.

O derulare de succes a “micilor” afaceri locale,presupune însă câţiva paşi esenţiali de la bun început.

In primul rând,trebuie identificaţi posibilii colaboratori şi supuşi testelor de toleranţă la tot ce ţine de îngurgitarea mizeriilor pe nemestecate şi apoi  şpreiarea lor asupra ţintelor fixate.

Se face apoi o analiză a reacţiilor celor din imediata apropiere şi apoi a masei de …careieni cu drept de vot.

Lipsa unei reacţii pe măsură,va permite sau nu continuarea planului stabilit de la bun inceput în laboratorele din subsolul gândirii celor două personaje malefice am putea spune dacă nu am  ştii că de fapt e cu mult mai mult,termenul având pe alocuri iz de miesme  ‘rose’.

Odată confirmaţi ca şi colaboratori,cu statut de executanţi docili, antreprenorii trec la a doua etapă,de punere efectivă in aplicare a strategiei concepute la semnarea tratatului de koabitare.

Chiar dacă bugetul cu care au pornit la drum era….inexistent,înafară de zestrea generoasă dealtfel ce  poartă numele de Urbea Karuliană,informaţiile extrem de utile strânse prin colaboratorii-executanţi ce  trepăduiesc  neîncetat,fac posibilă semnarea de contracte păguboase pentru plătitorii de dări locale, dar deosebit de avantajoase şi savuroase pentru cei doi antreprenori.

Investiţii in toate punctele urbei,fără nici o noimă,fac ca haosul creat să  nu poată fi urmărit şi gestionat  şi astfel tranzacţiile finaciare să le asigure îngroşarea  tolbei burduşite încă de la prima nuntă castelană.

Advertoriale pe bloguri şi site-uri de ştiri pentru transparenţă sunt excluse din start: acestea necesită un minim de cunoştinţe în domeniu pentru cei doi antreprenori şi…credeţi-mă că nu e cazul.Nici comunicatele de presă nu intră in calcul.

Ar presupune ca persoană  desemnată a le închega  să se deplaseze zilnic la locul de muncă,măcar pentru a-şi justifica un salar din banul public şi iar nu e cazul!

Odată drumul nivelat  şi rezistenţa unsă cu salarii ce depăsesc 6 zerouri vechi în destule  cazuri,se poate trece la plantat dale şi pavaje din beton tarr(e)  şi marconst(r)uit.

Ordinea plantării chiar nu are relevanţă.Şi nici calitatea lucrării.Plătitorii de dări de prin cartiere sunt învăţaţi să suporte vicisitudinile vieţii în noua democraţie de nord-vest în care ne ducem existenţa.

“Ziua ce lucra,noaptea se surpa”  a devenit un laitmotiv al constructorilor aleilor de prin cartierele Viteazu,cu numele doar.Şi toate acestea cu binecuvântarea antreprenorială de la centrul  de comandă de la etajul doi al clădirii închiriate pe termen  ştiut dar …ţinut la mare  mister.Doar până când se adună suma necesară a se finaliza câte o lucrare…lucrată  minuţios prin câte staţiuni or mai avea nevoie de recreere şi relaxare cei doi antreprenori .

Şi în tot acest timp,zvonacii şi răspândacii  ţinuţi mereu pe Start,dau  bice cu şuvoaiele de vorbe meşteşugite şi mieroase dar tot urât mirositoare,în încercarea disperată de a mai cosmetiza pe alocuri ce se mai poate cosmetiza,căci până şi tolba meşteşugit căptuşită a antrepenorilor a crăpat pe ici pe colo…  de ruşinea  etnogenezei  masei monetare adunate in ultimii ani.Dar nu e cazul antrepenorilor în cauză,dotaţi cu material de talpă serioasă pe obraz!

Doar că exhibiţiile pe nisipurile mişcătoare pe care sunt postate dalele de beton nu sunt mereu stabile şi o mică alunecare poate luxa glezna celui ce se avântă cu impertinenţă prea sus,călcând în ascensiunea sa peste grămada de nevoiaşi truditori şi majoritari navetişti pe alte plaiuri.

 

Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare.

 

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de melous la 25 octombrie 2013 - 09:38

Haat asa lucram
La unio….cu sefii
care s fofilati la primarie….

de buhuhu la 26 octombrie 2013 - 20:24

si sefii…
si secretarele….
si contabila…..
si nevestele….
si acum conduc falimentatorii de firme….
si datornicii…..
a trogerek….
baga mare attila….

de Skeptic la 15 decembrie 2013 - 13:31

Trebuie subliniat ca pentru lucrarile din parcul castelului Karolyi au oferit 5 ani garantie (primele 3 poze, lucrari neterminate), iar pentru lucrarile executate de pe langa blocuri au prevazut 1 an garantie de buna executie, evident de catre un alt antreprenor (se vede pe poze ca acolo vorbim despre lucrari terminate partial, insa fara a respecte normativele privind fundatia aleilor).

Lasati un comentariu