O voce pro-români in presa britanică: Nu vă lăsaţi prostiţi de isteria cu infracţiunile

• publicat la: 4 octombrie 2013
O voce pro-români in presa britanică: Nu vă lăsaţi prostiţi de isteria cu infracţiunile

O tânără născută in România dar crescută in Marea Britanie sare in apărarea românilor, pledând pentru cinstea acestora, in contextul in care presa internatională este invadată de ştiri despre infracţiunile comise de români.

Alexandra Jones, freelancer, scrie, pentru Guardian, că britanicii nu ar trebui să se lase păcăliti de isteria stirilor privind infractiunile românilor, intrucât românii sunt mândri de cinstea lor si sunt putini cei care comit fapte ilegale.

Tânăra is aminteste o intâmplare din România, când, la 13 ani, a fost singura din familie care a primit salata in loc de mâncare cu carne, intrucât bunica a considerat că se ingrăşase. Aceasta remarcă brutal de sinceră este, crede aceasta, o dovada a faptului ca românii sunt un neam de oameni cinstiti. „E putin rautacios, cred. Dar avea dreptate, cred, ma ingrasam si bunica mea e brutal de sincera. Ca majoritatea românilor”.

Alexandra Jones continua povestind viata sa in Marea Britanie si faptul ca de-a lungul timpului a descoperit ca britanicii nu stiu mare lucru despre români, ba chiar ii confunda cu rromii. Si ce s-a schimbat totusi in utlimele luni, se intreaba aceasta, de au apărut, deodata, atatea stiri despre gruparile de infractori români? „E ca si cum micile infractiuni nu existau in urma cu sase luni”, apreciaza aceasta.

„Un tip insidios de isterie a preluat controlul si s-a deschis sezonul la români. Asa că mă gasesc intr-o pozitie bizară deoarece nu-i plac pe acesti infractori si cred că merită să fie pedepsiti; si totusi, când spun asta, oamenii cred că sunt de acord cu vorbirea de rău a românilor. Nu sunt”, continua aceasta.

Alexandra continua aratand ca românii sunt cam ca bunica sa, muncitori, cumpatati, amuzanti si mai ales detesta infractiunile si sunt suparati pe minoritatea care strica reputatia României.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu