Oricine te va putea găsi pe Facebook

• publicat la: 14 octombrie 2013
Oricine te va putea găsi pe Facebook

Facebook a anunțat că va elimina setarea ce le permitea utilizatorilor să-și păstreze anonimatul în cadrul rețelei de socializare prin ascunderea profilului din lista cu rezultate ale căutărilor.

În urma modificărilor care vor fi făcute în următoarea perioadă, oricine te va putea găsi pe rețeaua de socializare Facebook, scrie wired.co.uk.

Oricine va dori să îți caute numele folosind pe Facebook va avea posibilitatea de a-ți accesa Timeline-ul și, implicit, toate informațiile publice de pe el, nu doar persoanele care au legături cu tine.

Reprezentanții Facebook susțin că cea mai bună măsură prin care utilizatorii vor putea să-și păstreze intimitatea de acum încolo este să acceseze Privacy Settings și să opteze pentru ca numai prietenii lor să le poată vedea postările viitoare.

În următoarele săptămâni, persoanele care fac postări publice pe Facebook vor fi înștiințate de Facebook că aceste postări pot fi văzute de oricine, inclusiv de persoane pe care nu le cunosc. De asemenea, vor primi instrucțiuni despre cum să-și schimbe setările de intimitate astfel încât numai prietenii lor să poate citi postările pe care le fac.

Militanții pentru drepturile la intimitate pe internet nu privesc cu ochi deloc buni noua politică Facebook. „Măsura indică foarte clar că Facebook pune mai presus profitul pe care îl face decât dreptul la intimitate al utilizatorilor”, a declarat Mike Rispoli, purtătorul de cuvânt al organizației Privacy International.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu