Piperul – condiment şi medicament

• publicat la: 1 octombrie 2013
Piperul – condiment şi medicament

Piperul este renumit si folosit in toata lumea, încă din antichitate. Medicii  chinezi recomandau folosirea piperului in scopuri curative. Nu este doar un simplu condimet ce dă un plus de savoare mâncărurilor, ci si un medicament pretios.

Calitatea de a da gust mâncărurilor, fără a acoperi celelalte arome, il face indispensabil in orice bucatarie din lume. Intr-adevar, adaugat in mancare, mai ales pe timp de iarna, piperul negru este un adevarat elixir.

Piperul pune in miscare si digestia cea mai lenesa, face sangele sa circule mai bine si ne incalzeste corpul. Toti cei care au probleme cum ar fi indigestia frecventa, balonarea, infectiile frecvente in gât, ar trebui să se folosească de calităţile ce le oferă piperul.

 

Un bob de piper negru, tinut in gură 10-15 minute poate regla tensiunea arterială, redând echilibrul intre valoarea presiunii diastolice si cea a presiunii sistolice.

 

Tratamentul cu piper poate fi folosit si extern, in cazul depigmentarii pielii si o terapie in acest sens pe baza de piper poate fi facuta doar in cabinete specializate sub supravegherea medicilor.

Tratati gripa cu piper

 

Sirop de piper – o lingurita de piper macinat se fierbe in 250 ml de apa timp de 15 minute. Se mai lasa 10 minute in ibric si se beau trei-patru linguri, la nevoie.

 

Cu acest sirop de piper folosit corespunzator se poate preveni si trata gripa sau raceala. Sensibilitatea la frig se poate ameliora daca timp de o saptamana nu mancati deloc hrana rece si la fiecare masa consumati o jumatate de lingurita de sirop de piper. Gripa in faza incipienta poate fi tratata daca se beau doua-trei cani de ceai aromatic fierbinte cu doua lingurite de sirop de piper si indulcit cu miere. De asemenea, tusea iritativa si tusea uscata se trateaza cu  doua varfuri de cutit de piper amestecate cu patru lingurite de miere si cu putina zeama de lamaie. Piperul poate inlatura unele dureri abdominale provocate de raceli, de pilda tulburari gastrice, hiperaciditate gastrica sau unele intoxicatii alimentare.

 

sursa csid.ro

Lasati un comentariu