Produse-surpriză care declanşează alergii

• publicat la: 9 October 2013
Produse-surpriză care declanşează alergii

Alergiile pot fi declansate uneori de produse banale, aflate in casa noastra, de la care nu ne-am astepta ca ne pot face rau.

Printre acestea se numara lumanarile, parfumurile si sapunurile noastre, scrie Fox News. Iata care sunt cele mai surprinzatoare dintre ele:

Lamaile

In citrice se gaseste un compus numit limonen, el fiind responsabil de provocarea lacrimarii ochilor si a senzatiei neplacute din nas, spune expertul James Wedner, de la o facultate de medicina din Washington, SUA.

El ne poate irita atunci cand atingem sau consumam produse care il contin. In cazul unei iritatii a pielii, solutia este aplicarea de hidrocortizon unguent.

Lumanarile

Mirosul lumanarilor ne poate inflama cavitatea nazala, urmarea fiind rinoreea sau lacrimarea ochilor. Efectul este acelasi ca al fumului de tigara.

Cei care au alergie la lumanari ar fi bine sa cumpere unele cu putine ingrediente in ele si cu un singur tip de miros. Important este sa fie identificat mirosul care declanseaza reactia alergica.

Parfumul

Parfumurile contin sute de substante chimice, care, atunci cand se leaga de uleiurile esentiale, produc o reactie alergica. Urmarile sunt neplacute, pacientul putand avea congestie nazala si dureri de cap.

Important este sa folosesti parfumuri sau creme care au un miros cat mai slab si sa eviti sa stai langa oamenii care se parfumeaza in exces.

Sapunul si detergentul

Aditivul de parfum din sapun si detergent este vinovat de producerea unor reactii alergice. Pielea are cel mai mult de suferit, iritatiile aparand ca reactie la ele.

Solutia este cumpararea unor sapunuri organice sau care nu au in ele aditivi si ftalati. Ftalatii sunt periculosi si produc senzatii alergice, citirea cu atentie a etichetei fiind esentiala.

Berea si alcoolul

O asemenea alergie este rara, insa oamenii pot fi sensibili la cerealele folosite pentru producerea unor bauturi. Dioxidul se sulf poate provoca o reactie neplacuta a cailor nazale si a pielii.

Porumbul, orzul si ovazul sunt vinovate de astfel de probleme. De asemenea, vinul si berea pot produce alergii.

Solutia este consumul unor bauturi care nu sunt facute din cereale. Votca din cartofi, romul sau tequila sunt tocmai bune pentru cei sensibili. Este de evitat insa vinul care contine sulfiti.

 sursa ziare.com

Lasati un comentariu