9 medalii la informatică pentru elevii români

• publicat la: 26 noiembrie 2013
9 medalii la informatică pentru elevii români

Nouă elevi români au primit medalii in cadrul a două concursuri regionale de Informatică, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

Tinerii conationali care au participat la a opta editie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori au obtinut patru medalii.

Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul National „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judetul Arges), laureat si la editia precedenta tot cu aur.

Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câştigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Darius Marian si Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Capitala, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 22-24 noiembrie 2013, unde, in paralel, a avut loc si traditionalul Turneu international de informatica Shumen 2013.

In al doilea concurs, lotul României a obtinut cinci distinctii: o medalie de aur, trei de argint si o medalie de bronz.

Laureatii sunt urmatorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul National „Mircea cel Bătrân” din Constanta) – medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” din Vaslui) si Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) – medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/Liceul International de Informatică din Bucuresti) – medalie de bronz.

sursa ziare.com

comentarii

de podoba mircea la 2 decembrie 2013 - 12:49

felicitari informaticienilor romani

Lasati un comentariu