Baschet: un turneu reuşit la Carei

• publicat la: 10 noiembrie 2013
Baschet: un turneu reuşit la Carei

Asociaţia sportivă BC Primo Carei a debutat cu succes. Turneul organizat sîmbătă şi duminică, în sălle de sport ale Şcolii Generale nr. 3 şi a Liceului Teoretic a strâns 22 de echipe, pe trei categorii de vărstă la băieţi şi două la fete. Caştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, cupe şi diplome.

.
Baschetul careiean e din nou în vogă. După efervescenţa creată la sfârşitul anilor 90 şi începutul anilor 2000, când echipele oraşului câştigau campionatul judeţean iar cele ale Liceului Teoretic se calificau constant la fazele zonale ale campionatului naţional, acum a sosit timpul juniorilor. Noul val de entuziasm se datorează Clubului Primo, înfiinţat în luna februarie a acestui an, de antrenorul Florentina Timoc.

În cele câteva luni de existenţă, clubul a ajuns să numere 90 de copii, legitimaţi, de diferite vârste, iar din acest sfârşit de săptămână se poate lăuda şi cu prima competiţie de anvergură. Aceasta a avut loc sâmbătă şi duminică, cu participarea echipelor din Sighet, Cluj, Satu Mare şi Carei. Atmosfera a fost excelentă, iar meciurile, de duminică, pentru stabilirea clasamentului final, au fost urmărite de zeci de părinţi şi prieteni ai micilor baschetbalişti, care nu s-au ferit nici de la a face galerie.

Marius Buteanu din Satu Mare şi Gabriel Leitner din Oradea au fost arbitrii  turneului de baschet de la Carei.

Categoria celor născuţi între anii 2001-2002 a fost cea mai disputată,aici fiind înscrise nu mai puţin de 8 echipe.Duminică,finala mică s-a disputat între echipele BC Primo Carei ( antrenor Florentina Timoc si Csizma Robert) şi BC For You Cluj

iar finala a aparţinut  celor două echipe de la Eko Sighet.


Baschet Club Eko Sighet a făcut deplasarea la Carei cu 4 echipe formate din 42 de copii antrenaţi de Pop Alin, Kostelnic Emil şi Villand Albert. Cele 3 echipe de băieţi si una de fete s-au cazat la Tăşnad,în zona balneară.

.
Mă bucur că am reuşit să venim la Carei, la invitaţia Florentinei, pe care o cunosc de 14 ani. O felicit că a reuşit să înfiinţeze acest club si să atragă numeroşi copii. Noi ne-am regăsit în aceste zile in ceea ce face Florentina pentru că şi noi am inceput cu un număr mic de copii iar acum avem peste 200 înregistraţi la Baschet Club Eko dintre care 7 echipe sunt înscrise în Campionatul National de Juniori, la performanţă, la diferite categorii de vârstă. Deoarece e primul turneu organizat de Clubul Primo Carei, cu un număr mare de participanţi, consider că e o reuşită pentru clubul careiean. E important ca autorităţile locale şi părinţii să înţeleagă importanţa sportului in dezvoltarea fizică armonioasă si socială a acestor copii” a declarat pentru Buletin de Carei, Kostelnik Emil.

De la Cluj Napoca au sosit 37 de sportivi ce fac parte din clubul For You Speranţa Cluj. Antrenorii Mihai Mărginean, Vlad Bota şi Mircea Coldea au inscris in competitie 3 echipe de băieţi si una de fete.

.

„Ca la orice turneu, organizat in prima fază, apar unele stângăcii dar asta nu a afectat imaginea finală a acestei competitii. Sistemul competiţional folosit aici nu este unul din cele mai agreate in competitiile interne . Ştim că s-au făcut eforturi financiale importante pentru acest turneu şi ne bucurăm că am participat”  au declarat pentru Buletin de Carei antrenorii clujeni.
La final de competiţie,după două zile întregi de confruntări,antrenor Florentina Timoc a declarat pentru Buletin de Carei: „Mă bucur că am reusit să ducem la bun sfârşit acest turneu de baschet şi că au răspuns invitatiei atât de multe cluburi şi echipe. Trebuie să recunosc că a fost foarte greu să combin calitatea de organizator si antrenor, dar a meritat efortul. Au venit la Carei sportivi legitimati la Federatia Română de Baschet, selectionaţi la lotul national aferent categoriei lor de vârstă si care au ridicat stacheta concursului. Vreau să le multumesc celor doi directori de la Liceul Teoretic Carei si de la Scoala Gimnaziala Nr.3 pentru buna colaborare. Nu in ultimul rând, mulţumesc părinţilor care au sustinut constant copiii pe toate planurile, dar si sponsorilor, fără de care nu ar mai fi avut loc acest turneu.”

.
Toţi participanţi au primit Diplome  iar cei situaţi pe primele 3 locuri au primit şi  Cupe.Premiile au fost înmânate de către ec.Alina Paşca,director BCR Carei şi consilierii municipali prof.Alina Mocanu,ing.Ilie Ciută şi ing.Dan Bontea.

Categoria 2001- 2002, băieti:
1. BC Eko Sighet
2. BC Eko Sighet
3. BC Primo Carei
4. BC For you 1 Cluj
5. BC For you 2 Cluj
6. BK Philip Satu Mare
7. LPS Satu Mare
8. Sc. Ion Creangă Satu Mare

Categoria 2000-1998, fete:
1. BC Eko Sighet
2. BC Primo Carei


3. BC For you 3 Cluj
4. CN Kolcsey Satu Mare

Categoria 2000-1998 băieti:
1. LPS Satu Mare
2. BC Philip Satu Mare
3. BC Primo Carei

Categoria 2003-2005 fete:
1. CN Kolcsey Satu Mare
2. BC Primo Carei

Categoria 2003-2005 băieti:
1. BC For you Cluj
2. BC Eko Sighet
3. Sc. Ion Creangă Satu Mare
4. BC Primo Carei

.
Cel mai tehnic jucator:
Chiş Bianca, BC Eko Sighet
Tămaş Ghiţă, BC Eko Sighet

Coşgeter:
Korosi Gergo, BK Philip Satu Mare
Serban Teodora, BC For You Cluj

Titlul de Cel mai tânăr baschetbalist a fost acordat micuţilor  Bogdan Fodor si Iulia Dranga de la BC Primo Carei

.

O primă ediţie reuşită a turneului de baschet din Carei şi care sperăm să ajungă la cât mai multe ediţii şi să acapareze interesul cât mai multor tineri careieni.Nu e puţin lucru să ai 22 de echipe participante şi din acest punct de vedere,deşi este la prima sa ediţie,putem spune că turneul de baschet a fost unul din  cele mai serioase competiţii  din municipiu din ultimii ani.Felicitări organizatorilor şi sponsorilor persoane fizice şi juridice .

comentarii

de CRINEL BURIAN la 10 noiembrie 2013 - 19:13

Felicitari Florentina pt prima editie a turneului organizat la Careisi bafta la oganizarea cat mai multor turnee de acest fel.Celor care comenteaza performantele clubului le putem spune ca atunci cand clubul PRIMO va avea vechimea altor cluburi performantele voastre vor fi mai mari datorita muncii pe care o depui tu impreuna cu ROBI la acest club.Tin sa ti multumesc pt efortul care l ai depus pt ca DENIS sa poata sa ajunga la un club cum este U MOBITELCO CLUJ.Acest lucru se datoreaza tie si vreau sa ti multumesc inca o data si sa ti urez BAFTA IN CONTINUARE in tot ceea ce i ti propui sa realizezi.

de podoba mircea la 10 noiembrie 2013 - 19:37

Felicitari ptr organizarea acestui Turneu reusit! Este un lucru de laudat ca in acest oras atat de mic sunt profesori inimosi ca si Florentina si Robert care doresc sa realizeze ceva!Bafta in continuare.

de Alina la 10 noiembrie 2013 - 20:09

Felicitari antrenorilor si copiilor care s/au straduit pentru reusitele lor , cinste voua celor care ati aratat tuturor ca se poate , bafta in ceea ce va doriti sa realizati , Felicitariii !

de neutru la 11 noiembrie 2013 - 08:11

mircea podoaba este cea mai buna propunere liberala pentru directiunea de la clubul elevilor!!!!!
in sfarsit sunt recunoscute de cineva meritele unui profesionist neiregimentat politic!!!!

de Bogdan la 11 noiembrie 2013 - 09:35

Felicitati organizatorilor si participantilor, si nu in ultimul rand invingatorilor. Nu inteleg din mesajele anterioare ce are de exemplu clubul elevilor cu acest turneu si cu acest club INDEPENDENT de baschet, nu am auzit sa fie sustinut de cineva sau de vreo autoritate din Carei, desi cred ca ar merita, tinand cont de rezultatele obtinute in acest turneu si cele anterioare la care a participat.

de podoba mircea la 12 noiembrie 2013 - 08:55

Ptr Bogdan ! Binenteles ca merita sa fie sustinut acest club de baschet de catre autoritati,dar,din pacate,nu sunt fonduri necesare.Iar in cazul in care se aloca niste bani,sunt atat deputini incat abia ajung sa acopere 10 % din bugetul anual !!!

Lasati un comentariu