Directorul APIA Satu Mare, prins în timp ce primea mită

• publicat la: 25 noiembrie 2013
Directorul APIA Satu Mare, prins în timp ce primea mită

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Satu Mare, Viorel Pintea, a fost reţinut, duminică, de DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru a nu face controale la un fermier, potrivit B1Tv.

Potrivit procurorilor DNA, „în cursul lunilor martie și mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunțător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activitățile agricole desfășurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.

Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menționată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător 2.500 euro și 3.000 lei.

Separat de sumele deja menționate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.

Viorel Pintea va fi dus, luni, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 25 noiembrie 2013 - 16:19

Oare de ce aveam eu certitudinea că și noul director APIA (numit recent, parcă acum un an de zile sau așa ceva, dar n-am rabdare sa verific) va călca pe bec ?????? Ăsta chiar că este un mister. Faptul că aveam certitudinea.

APIA este ca un stup plin cu miere. Prea se vântură pe acolo mulți euroi.
Orice trântor care se apropie de stup, va incearca (asta este o legitate) sa se infrupte cu miere. Niște nesimțiți nenorociți.

Mai sunteți mulți de ăștia? Nu vă mai terminați odată, bătuv-ar Sânpetru?

Dar nici o problemă, o să-i dea liber magistrații. Vor susține că tipul nu prezintă pericol social. Iar pentru escrocherie nu se face pârnaie în țara asta. După ce scapă, pe individ îl vor face ministru. Al agriculturii.

Lasati un comentariu