Forumul Economic România – Italia de la Torino

• publicat la: 17 noiembrie 2013
Forumul Economic România – Italia de la Torino

„Cei 100.000 de români din Piemonte sunt foarte bine integraţi”, a afirmat primarul din Torino, Piero Fassino, la a treia ediţie a Forumului economic România – Italia. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia) sâmbătă, 16 noiembrie, la Sala Consiglieri de la Palazzo Cisterna din Torino.

În intervenţia sa din cadrul forumului, Piero Fassino a subliniat importanţa comunităţii româneşti din Piemonte pe plan economic şi social: “În Torino sunt 50.000 de cetăţeni români, iar în regiunea Piemonte peste 100.000 de români foarte bine integraţi. Schimburile economice între România şi regiunea Piemonte sunt deja istorice şi bine consolidate.”

Edilul din Torino a apreciat organizarea Forumului, susţinând că internaţionalizarea firmelor în dificultate din zona Torino se poate face cu succes către România. În încheierea intervenţiei sale, primarul a amintit de contribuţia muncitorilor români la marile opere publice, explicând că Expo 2015 este un proiect la care românii vor avea cu siguranţă o contribuţie importantă.

Preşedintele Cciro Italia, Eugen Terteleac a salutat discursul primarului Piero Fassino, mulţumindu-i pentru prezenţă şi pentru atenţia acordată acestui forum economic, oferindu-i Buletinul Oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

La întâlnirea de la Torino au intervenit Preşedintele Confartigianato Imprese Piemonte, Francesco del Boca, care a confirmat colaborarea cu Camera de Comert şi Industrie a României în Italia, şi Directorul General al CEI Piemonte (Centrul pentru internationalizare in Piemonte), Giuliano Lengo.

Viceconsulul de la consulatul general al României de la Torino, Simona Sora, a prezentat în ansamblu situaţia comunităţii româneşti din Piemonte şi sprijinul consulatului pentru investitorii români şi italieni din Piemonte.

Secretarul general al Cciro Italia, Andrea Amato, a prezentat pe larg serviciile şi acţiunile în curs ale instituţiei camerale a României, ca şi politicile statului român în ceea ce priveşte investitorii străini şi români din diaspora, Fondurile structurale europene, programe di viitor. Andrea Amato a prezentat, ca proiect prioritar al CCIRO Italia, Incubatorul de IMM – uri, un proiect care va fi operativ începând din 2014.

La Torino a fost desemnat şi reprezentantul CCIRO Italia în Piemonte.

„Cea mai mare realizare a acestui forum este faptul că am reuşit să identificăm persoana potrivită care să reprezinte Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia – Piemonte. Doamna Ana Maria Irimia, şi ca semn de recunoaştere pentru faptul că este primul cetăţean român care a obţinut titlul de doctor în expertiză contabilă în Italia, astăzi 16 noiembrie este desemnată ca reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia – Piemonte.

Ne vom revedea peste un an, sper tot aici, în aceeaşi locaţie, când vom discuta şi despre rezultatele filialei din Piemonte”, a declarat Eugen Terteleac.

Biroul de presă CCIRO Italia

Lasati un comentariu