Întâlnire profesională cu bibliotecarii din județ

• publicat la: 23 noiembrie 2013
Întâlnire profesională cu bibliotecarii din județ

Biblioteca Județeană, instituție subordonată Consiliului Județean Satu Mare,și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Satu Mare, organizează luni, 25 noiembrie a.c., cu începere de la ora 10,00, ultima ședință de lucruși informativă din acest an, la care sunt convocați toți bibliotecarii publici din județ.

Evenimentul se va derula în Sala multimedia și vor fi prezentate două teme de specialitate: Modalităţi de atragere a publicului spre bibliotecă în contextul sărbătorilor de iarnă și Planificarea activităţilor de bibliotecă. Oportunităţi de susţinere financiară. Deasemenea, bibliotecarii din județ vor fi informați despre evenimentele profesionale de rang național care s-au desfășurat în această toamnă, Conferința ANBPR de la Sibiu (10-12 octombrie) – Smart Libraries și tehnologii noi în mediul editorial românesc, Conferința Future Libraries și Târgul de inovație Future Communities (București, 30 octombrie – 1 noiembrie).

Întâlnirea profesională va prilejui și prezentarea lucrărilor recent lansate la Biblioteca Județeană, Refugiații sătmăreni pe plaiurile hunedorene în anii 1940-1945, ce poartă semnătura lui Ioan Corneanu și a Lacrimei Teocan Istrăuan și romanul Dragostea ca un război de uzură, autor Dan Marius Cosma.

Alte puncte de pe ordinea de zi vizează aspecte de ordin organizațional intern.

Conform  Legii Bibliotecilor nr. 334/2002, art.28, alin. b, Biblioteca Judeţeană are rol de coordonare a activităţilor bibliotecilor publice de pe raza judeţului, prin acţiuni specifice de îndrumare şi de evaluare, prin proiecte, programe şi activităţi culturale, precum şi acţiuni de pregătire profesională.  Agenda pregătirii profesionale și a instruirilor metodice a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ pentru anul 2013, cuprinde patru sesiuni trimestriale, ocazii care facilitează comunicarea directă între membrii profesiei și schimburi de idei și de bune practici care se dovedesc constructive de cele mai multe ori. Cu ajutorul acestor întâlniri, încercăm să luăm pulsul comunităților din care provin bibliotecarii, să le cunoaștem problemele și realizările. Iată-ne ajunși la ultima noastră sesiune, înspre finalul unui an greu, dar cu multe realizări pentru majoritatea bibliotecilor publice din județ, semn că instituția cărții și profesia de bibliotecar se bucură de respect și apreciere din partea decidenților., a declarat Angela Câmpian, directorul interimar al Bibliotecii Județene și președinte ANBPR, Filiala Satu Mare.

                                                                                                                                           

 

Lasati un comentariu