La Liceul Teoretic „Împreună putem crea schimbarea”

• publicat la: 20 noiembrie 2013
La Liceul Teoretic  „Împreună putem crea schimbarea”

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului din Satu Mare a derulat un proiect intitulat „Împreună putem crea schimbarea” cu scopul de a informa elevii școlilor gimnaziale și elevii liceelor din județul Satu Mare cu privire la traficul de carne vie.

 Doamnele Mihaela Bonea si  Kinga Pesek au vizitat școlile și liceele incluse în proiect pentru a le vorbi acestora despre riscurile la care sunt expuși și au prezentat, de asemenea, mărturii ale unor persoane care au fost victime ale traficului, aceste informații și mărturii reușind să-i șocheze pe adolescenți.

După întâlnirile cu reprezentanții D.A.S.P.C. Satu Mare, elevii școlilor participante au realizat desene, fotografii, scenete și momente artistice individuale inspirate din informațiile aflate anterior. Scenetele prezentate se numesc „Procesul Loverboy” și „Oameni la reducere” și au fost interpretate și create de către elevi de clasa a VI-a; a IX-a și a XI-a , sub îndrumarea  prof. Angela Gabor, Alina Iacobuț, Eniko Onodi, Liliana Sorianși Dana Pop, iar momentele artistice au constat într-un dans contemporan (Claudian Șiman), o melodie (Adina Doiciar) și un monolog (Alexandra Onețiu).

La secțiunea fotografie s-au înscris elevi ai Liceului Teoretic Carei și ai Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare, iar la secțiunea desen au participat și elevi ai școlilor generale din județ.

 Atât momentele artistice, cât și fotografiile și desenele au fost jurizate, din juriu făcând parte cadrele didactice Eniko Onodi, Mihaela Bonea, Monica Gozner, Zsido Sandor, Gheorghe Hotca, Vlad Pașca și Sorin Cioltean. Juriul a premiat elevii pentru efortul depus, acordând diplome tuturor participanților. Au fost prezenți reprezentanți ai Poliției de Proximitate, dintre care ag. Turău Nicolae și Marcu Cristian au vorbit asistenței despre proiectul desfășurat și despre cât de important este să fim informați cu privire la astfel de situații.

 Putem spune că proiectul a fost un real succes, toți elevii participanți aflând lucruri noi care le servesc în a duce o viață mai sigură, atât ei cât și apropiații acestora.

Alexandra Onețiu, Liceul Teoretic Carei

Lasati un comentariu