Lucrări valoroase cotate pe plan național expuse la Satu Mare

• publicat la: 6 noiembrie 2013
Lucrări valoroase cotate pe plan național expuse la Satu Mare

23 de artiști plastici din Satu Mare, Carei,Șimleu Silvaniei, Bacău,Sighet,Cluj și Târgu Mureș și-au expus lucrările la Muzeul Județean. Expoziția intitulată a „Toamnă, lumină, culoare” a fost vernisată ieri, 6 noiembrie de la ora 16.00.
Evenimentul cultural a fost organizat de Consiliul Județean, Muzeul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Asociația Culturală „Sătmărenii” .

Directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a afirmat în  deschiderea expoziției că sufletul acestei manifestări este artista Mihaela Pastor iar prin acest gen de expoziții cu lucrări valoroase cotate pe plan național, Satu Mare intră în lumea bună artistică.

Invitații din județele Cluj, Sălaj și Maramureș au spus în discursurile lor că această expoziție ar trebui să fie prezentată în mai multe orașe, exprimându-și totodată bucuria față de numărul mare de iubitori de artă prezenți la vernisaj, semn că există public care apreciază pictura la Satu Mare.

Discursurile au  fost fragmentate de  momente artistice susținute de folkistul George Negrea, care a  împlinit ieri  20 de ani, și Abel Varga, elev la Grup Școlar Gheorghe Dragoș.

Au expus  artiștii: Iosif Foriș, Mihaela Pastor, Aurel Țenț, Elisabeta Talpoș, Vasile Koter, Pop Csaba Otto, Cristina Moldovan, Podolyak Vilmos, Vasile Dragoș, Jenica Chereji Chiusbăian, Vasile Marina, Keizer Ștefan Iosif, Robert Taloș, Nicolae Mrejerin,

Victor Apostu, Dumitru Costalaș, Adela Ștefania Pop, Ștefan Hegedus, Valentin Petreuș, Balazs Ștefan Alexandru, Ion Bledea, Doina Dascălu, Mihai Tirică, Ioan Măric Bădiță.

Acesta din urma este un renumit pictor naiv din Bacău,creatorul unei lumi aparte ce aduce bucurie şi bună dispoziţie atât iubitorului cât şi privitorului de artă.Este prolific şi de nestăpânit în faţa pânzei pe care abordează cu predilecţie tradiţia şi obiceiurile străbune.

Organizatorii au acordat Diplome catorva artisti pentru activitatea depusa si rezultatele obtinute.

Mesajul preşedintelui Consilului judeţean,Adrian Ştef a fost citit de Robert Laszlo.

Expozitia de azi ne oferă iubitorilor de artă un dar .Lucrările sătmărenilor intră intr-o subtilă rezonantă cromatică si de forme cu cele ale expozantilor din ţară.

Pentru noi este un eveniment important menit să revigoreze formele de expresie artistică.As dori să multumesc Mihaelei Pastor şi Adelei Pop de la Sighet pentru râvna si iubirea pe care o pun in tot ce fac aici.Sper ca această frumoasă colaborare dintre institutiile noastre,si aici aduc multumiri speciale Muzeului Judetean,directorului Liviu Marta,să se concretizeze în manifestări tot atât de reuşite ca şi cele ce înnobilează cu lumina spiritului viaţa comunităţii sătmărene”.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu