Ne păcăleşte industria farmaceutică? Medicament indicat în răceli,în realitate inutil

• publicat la: 6 noiembrie 2013
Ne păcăleşte industria farmaceutică? Medicament indicat în răceli,în realitate inutil

Dacă obisnuiati să luati ibuprofen pentru tratarea răcelii sau a durerii de gât, aflati că acesta ar putea fi, de fapt, ineficient in aceste probleme, se arată intr-o cercetare recentă publicată in British Medical Journal.

Infectiile tractului respirator nu ar trebui tratate cu ibuprofen, cu paracetamol sau cu combinatii ale acestor două medicamente, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton, citat de redOrbit.com.

In cadrul studiului s-a observat că pacientii carora li se prescrisesera ibuprofen sau acelasi medicament in combinatie cu paracetamol aveau o probabilitate mai mare de a reveni la medic in mai putin de o luna, cu simptomele agravate.

In plus, intre 50 si 70% dintre acesti pacienti au avut nevoie de tratament suplimentar, cu toate ca ibuprofenul s-a dovedit a fi util in caul unora dintre copii sau pacientilor cu infectii pulmonare.

Specialistii s-au aratat surprinsi de aceasta descoperire si spun că ea are legătură cu faptul că ibuprofenul este un antiinflamator. Este posibil ca acest medicament sa interfereze cu o parte importanta a raspunsului imun, ceea ce duce la prelungirea duratei simptomelor.

„Cu toate că trebuie sa fim precauti, mai ales ca este vorba despre rezultate surprinzatoare, pentru moment, nu as recomanda celor mai multi pacienti sa foloseasca ibuprofen pentru controlul simptomelor precum tusea in cazul racelii sau durerea de gat”, afirma profesorul Paul Little, coordonatorul studiului.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu