Refugiaţii sătmăreni pe plaiurile hunedorene în anii 1940-1945

• publicat la: 6 noiembrie 2013
Refugiaţii sătmăreni pe plaiurile hunedorene în anii 1940-1945

Biblioteca Județeană Satu Mare va găzdui vineri, 8 noiembrie 2013, cu începere de la orele 13,00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, lansarea celui de-al patrulea volum din seria „Istorie. Documente. Mărturii”, intitulat „Refugiatii sătmăreni pe plaiurile hunedorene în anii 1940-1945”, ce poartă semnătura lui Ioan Corneanu și a Lacrimei Teocan Istrăuan.

                Evenimentul editorial se va derula în prezenta autorilor, sub auspiciile Direcţiei Judeţene pentru Cultură Satu Mare și în colaborare cu Arhivele Statului, Asociaţia Judeţeană Satu Mare a Refugiaţilor, Expulzaţilor şi Repatriaţilor în urma Diktatului de la Viena din 30 August 1940, Asociaţia Holocaustului din Ardealul de Nord 1940-1945 și Comunitatea Evreilor din judeţul Satu Mare.

                Volumul a apărut cu sprijinul Institutiei Prefectului, a Consiliului Judetean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Satu Mare, a Muzeului Județean, a Arhivelor Statului și a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Filiala Satu Mare și va fi prezentat de dr. Lucian Cucuiet, prof. univ. dr. Gavril Ardelean, dr. George Vulturescu, av. Nicolae Décsi și Gheorghe Toduţ.

                La eveniment sunt invitați să participe toti iubitorii de istorie locala.

Lasati un comentariu