Sărbătoare la Vama

• publicat la: 11 noiembrie 2013
Sărbătoare la Vama

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat în localitatea Vama la sărbătoarea bisericii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril.

Ziua a început cu o slujbă religioasă, oficiată de preotul Ioan Roman. Ca în fiecare an biserica s-a bucurat de un public larg printre care şi subprefectul Cristian Sasu, directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, dar şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PDL, Petre Mureşan, şi vicepreşedintele PNL Satu Mare, Mircea Pal, doi fii ai satului. Slujba a fost urmată de un concert de pricesne.

Sărbătoarea bisericii din Vama este organizată pentru al patrulea an consecutiv de către credincioşi, în frunte cu interpretul de muzică populară Nicu Pop, cu sprijinul Primăriei Vama şi al Consiliului Local.

După concertul de pricesne, Felician Pop şi preotul Ioan Roman au înmânat diplomele de onoare pentru invitaţii lor. Evenimentul a continuat la Valea Măriei cu o masă festivă, ocazie cu care primarul comunei Vama, Vasile Corodan, a premiat patru cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Aceştia au primit flori, diplome şi un certificat de căsătorie din partea Consiliului Local.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef  i-a felicitat pe organizatori şi i-a asigurat de tot sprijinul instituţiei pe care o conduce.

Trebuie să vă spun că domnul primar Corodan este printre primarii liberali pe care îi stimez şi îi respect foarte mult, nu numai datorită vârstei, ci mai ales pentru chestiuni administrative, am învăţat foarte multe de la domnul primar. Nicu Pop este printre tinerii din judeţul Satu Mare care ne reprezintă cu cinste, nu numai Vama este reprezentată cu cinste, ci şi judeţul Satu Mare şi întreaga Ţara Oaşului. Sigur Centrul de Creaţie a reuşit să se implice în foarte multe acţiuni şi salut această iniţiativă  a Centrului de a-i ajuta pe tineri, nu numai pe ei,  pe toţi acei oameni care ne pot reprezenta cu cinste şi ne mândrim cu ei şi cu acţiunile lor. Am demonstrat acest lucru, am fost alături de tineri, i-am sprijinit şi sprijinim, implicit și acest eveniment. Faptul că aceşti oameni îşi sacrifică din timp, îşi sacrifică de multe ori răbdare şi neuroni, pentru că este foarte greu să faci lucruri bune, e mai uşor să faci rău. Dar în momentul în care tu faci lucruri bune, găseşti oamenii care să critice, aşa că faci bine, dacă nu ar exista critici ar trebui să te întrebi unde sunt cârcotaşii. Felicitări Nicu! Te vom sprijini în continuare, ai pornit pe un drum bun, nu uita niciodată de unde ai plecat, de comunicatatea care te-a dat, în care te-ai format. Este un moment în care tu şi fiecare dintre noi, trebuie să dăm înapoi localităţii din care venim şi oamenilor datorită cărora noi ne-am format. Nicu Pop acesta este momentul tău! Ai fost premiat la „Luminătorii satelor”, un alt eveniment care premiază valorile. Felicitări tinere! a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean.

Invitaţii şi participanţii la masa festivă au avut parte şi de momente artistice oferite de către preotul Ovidiu Ciprian Marţiş, dar şi de către Ionuţ Doroş şi formaţia sa.

Lasati un comentariu