Sfârşit de săptămână încărcat de misiuni

• publicat la: 23 noiembrie 2013
Sfârşit de săptămână încărcat de misiuni

Jandarmii se vor afla la datorie şi vor asigura ordinea publică şi siguranţa participanţilor la manifestările  sportive organizate în acest sfârşit de săptămână.

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

Pe parcursul acestui sfârşit de săptămână,  jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul competiţiilor sportive organizate astfel :

-meciul  de fotbal dintre FC. Olimpia  Satu Mare şi  Metalul Reşiţa   me ci disputat sâmbătă, 23 noiembrie a.c, pe stadionul Olimpia din municipiul satu Mare , cu ăncepere de la ora 11.00.

-meciul de volei dintre CS ADEP Satu Mare şi CS Cluj Napoca, disputat sâmbătă, 23 noiembrie a.c, la sala LPS din municipiul Satu Mare, cu începere de la ora 13.00.

-meciul de baschet dintre CSM Satu Mare şi Universitatea Cluj Napoca, meci  ce se va disputa sâmbătă, 23 noiembrie a.c, la sala LPS din municipiul Satu Mare, cu începere de la ora 18.00.

-meciul de handbal dintre CSM Satu Mare şi HCM Făgăraş, meci  ce se va disputa duminică, 24 noiembrie a.c, la sala LPS din municipiul Satu Mare, cu începere de la ora 11.00

Zonele turistice ale judeţului Satu Mare – Tăşnad, Beltiug, Acâş, Mihăieni, Apa, Mujdeni – vor fi monitorizate de asemenea de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică în municipiul Satu Mare, dar şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad cu zona de competenţă aferentă.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

 Tuturor participanţilor la manifestările sportive organizate în această perioadă le  recomandăm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.            Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

 

Lasati un comentariu