The Guardian vrea să ştie cum e România. Tu cu ce te mândreşti?

• publicat la: 14 noiembrie 2013
The Guardian vrea să ştie cum e România. Tu cu ce te mândreşti?

Cunoscuta publicatie britanică The Guardian a initiat o secţiune dedicata României, în care invita doritorii să posteze fotografii, filme sau text despre cum este să traiesti si sa muncesti in tara noastră.

Sectiunea GuardianWitness va purta titlul „What is Romania like?” (Cum e Romania – n.red.), pentru urmatoarele 13 zile. Sapte cititori ai publicatiei au postat deja imagini grăitoare din ţară.

Jurnalistii publicatiei explica faptul că  initiativa vine in contextul in care in Marea Britanie se desfasoara o ampla dezbatere pe marginea numarului mare de romani  asteptat sa ajunga aici dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii la 1 ianuarie 2014.

Publicatia doreste insa sa descopere mai mult din România si ce inseamna cu adevarat sa traiesti si sa muncesti in aceasta tara.

„Vrem să ne spui ce-ti place la faptul că esti cetatean român si de ce nu ai plecat niciodata, dacă intentionezi să vii in Marea Britanie, ce iti va lipsi cel mai mult.

Daca sunt provocari in viata ta de zi cu zi care afecteaza decizia de a pleca, am dori sa auzim si despre acelea”, scriu jurnalistii publicatiei britanice, indemnand pe toata lumea sa impartaseasca fotografii, inregistrari video si experiente din Romania. Cele mai bune vor fi postate pe site-ul Guardian.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu