175 de amenzi in 2 zile

• publicat la: 29 decembrie 2013
175 de amenzi in 2 zile

În perioada 27-28.12.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 175 sancţiuni contravenţionale în valoare de  14 820  lei.

Printre cei sancţionaţi se numără:  4 pietoni,  105 conducători auto care nu respectat regimul legal de viteză,  14 care nu au folosit centura de siguranţă,   14 care nu aveau documentele asupra lor, 8 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 6  pentru opriri sau staţionări în locuri interzise.

În data de 27.12.2013, în jurul orei 12,50, poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Gherţa Mică l-au depistat în trafic pe DĂNUŢ P., de 23 ani, care, pe raza comunei Călineşti Oaş,  a condus un autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit doar penal.

În data de 27.12.2013, în jurul orei 16,30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare l-au depistat în trafic pe strada Caişilor din Satu Mare pe IOSIF A, de 33 ani, care a condus o motoretă fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 Poliţiştii Postului comunal de Poliţie Valea Vinului îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi folosire fără drept a materialelor explozive pe CĂTĂLIN I., de 26 ani, care, în data de 26.12.2013, în jurul orei 22,00, pe stradă, în localitatea Sîi, i-a introdus numitului LIVIU S., în buzunarul din spate al pantalonilor o petardă. Victima a reuşit să scoată petarda din buzunar dar i-a explodat în mână, provocându-i o plagă deschisă la mâna stângă.

În data de 27.12.2013, poliţiştii Poliţiei oraşului Ardud l-au identificat pe IOSIF K., de 40 ani, care, în data de 23.12.2013, seara, a sustras două biciclete proprietatea părţilor vătămate PAUL S. şi GHIZELA K. cauzând un prejudiciu  de 300 lei.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că în cursul aceleiaşi seri, IOSIF K a încercat să fure 6 găini (pe care le omorâse prin frângerea gâtului) din gospodăria părţii vătămate ANDRAS B. A fost surprins de proprietar, motiv pentru care le-a abandonat şi a fugit pentru a nu fi identificat.

Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Valea Vinului i-au identificat în data de 27.12.2013, pe:

IOAN O., de 22 ani, care deţinea fără drept la domiciliul său din Satu Mare cantitatea de 440 petarde.

L.C., de 12, care deţinea la domiciliul bunicului său, din Lipău, 60 petarde.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare i-au identificat pe R.G., de 16 ani şi C.G., de 16 ani, care în noaptea de 25/26.12.2013, pe Bulevardul Independenţei din Satu Mare l-au deposedat prin violenţă pe STELIAN L., de 450 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate. Cei doi au fost reţinuţi 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhării. Cercetările continuă, primul fiind arestat preventiv 10 zile iar faţă de al doilea instanţa de judecată a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 19 zile.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase i-au identificat pe:

DANIEL O., de 26 ani, care deţinea ilegal la domiciliu 127 petarde.

VILMOS G., de 40 ani, care în Piaţa de alimente nr. 1 din Satu Mare comercializa materiale pirotehnice. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea asupra sa 8000 petarde.

În ambele cauze cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

Poliţiştii Postului comunal Cehal îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere pe VASILE B, care, în noaptea de 26/27.12.2013 în localitatea Orbău, a spart două geamuri ale locuinţei proprietatea părţii vătămate MARIANA P., pe motiv că aceasta ar fi refuzat să-l primească în casă.

Poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Carei îl cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu pe IULIU K., de 54 ani, deoarece acesta în data de 27.12.2013, în jurul orei 21,15, fiind în stare de ebrietate, pe strada Corneliu Coposu din  Carei a escaladat gardul imobilului proprietatea părţii vătămate MAGDALENA V., şi a intrat pe uşa neasigurată în bucătărie. A fost surprins de proprietară în timp ce căuta băuturi alcoolice.

În data de 28.12.2013, în jurul orei 10,15, poliţiştii Secţiei Rurale Tăşnad au fost sesizaţi că autori necunoscuţi au spart geamul frizeriei din localitatea Supuru de Jos, cauzând un prejudiciu de 300 lei. În urma investigaţiilor, poliţiştii au reuşit identificarea autorului. Acesta este ADRIAN C., de 20 ani, care în data de 27.12.2013, în jurul orei 23,00, fiind sub influenţa alcoolul a lovit geamul cu pumnul, reuşind să-l spargă. Cercetările continuă cu autorul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Poliţiştii Secţiei Rurale de Poliţie Carei  l-au identificat pe I. S., de 17 ani care, în timp ce se afla în localitatea Domăneşti avea asupra sa 1380 petarde. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, folosire şi comercializare de materiale pirotehnice din categoria celor interzise, iar petardele au fost ridicate în vederea expertizării.

Lasati un comentariu