Serbare de Crăciun la Scoala Gimnazială nr 3

• publicat la: 21 decembrie 2013
Serbare de Crăciun la Scoala Gimnazială nr 3

Ultima zi de școală înainte de vacanța de iarnă a clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 3, înv. Emilia Micovschi, a coincis cu serbarea de Crăciun. Cu fețele îmbujorate de emoția de a interpreta în fața părinților, elevii au prezentat un potpuriu de colinde tradiționale completate cu scenetele populare „Viflaimul”,„Steaua”, ce vestesc Nașterea Domnului.

Partea a doua a serbării a aparținut părinților care au fost provocați să povestească o amintire vie din copilărie legată de această sărbătoare. „Povestea de Crăciun” a fiecărui părinte a fermecat copiii mirați să constate că și părinții lor au fost copii. Că au făcut și ei șotii și glume pe seama prietenilor. Cât privește  seara de Crăciun de altădată, evocată de părinți aceasta însemna vacanța la bunici,colinzi și colindători care erau aștepați cu drag, împodobitul bradului în familie,mirajul darurilor de sub el, mirosul lumânărilor și al steluțelor aprinse în brad,dar peste toate plutea dragostea de familie, care cu acest prilej se reunea.

Și pentru că această mare sărbătoare creștină poate fi definită într-un singur  cuvânt prin verbul „a dărui”, copiii sprijiniți de familii au pregătit daruri ce nu  purtau nume, ci doar un număr. Fiecare copil a extras dintr-un bol un bilețel cu  numărul pachetului de sub bradul de Crăciun, completând atmosfera de sărbătoare în  marea familie a clasei a II-a A.

Nicoleta Latis

Lasati un comentariu