Acţiuni preventive ale jandarmilor la şcolile din judeţ

• publicat la: 17 decembrie 2013
Acţiuni preventive ale jandarmilor la şcolile din judeţ

 

                 Zilele trecute, jandarmii sătmăreni au desfăşurat mai multe activităţi preventiv informative în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”! .

Astfel,  slt. Herman Ioan şi plt. adj. Bujor Cîmpianu din cadrul Jandarmeriei Satu Mare au desfăşurat activităţi de prezentare şi informare  la elevii claselor a VII-a de la Şcoala „Octavian Goga”.

Luni, 16 decembrie ac, elevii clasei a VIII-a şi profesoara Andaluzia Mustea de la Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Tăşnad i-au primit pe jandarmi.

Tot în aceste zile, Cpt Lucuţ Camelia şi plt maj. Buzaş Ioan i-au vizitat pe elevii clasei a VII-a şi pe directorul Şcolii cu clasele I-VIII din Beltiug, doamna profesor Aurora Badea.

Toţi copiii au primit materiale informative din partea jandarmilor, materiale ce cuprind mesaje de prevenire a faptelor antisociale şi a violenţei în şcoli.

             Jandarmii le-au prezentat şi explicat copiilor pe înţelesul  lor, care sunt  misiunile pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor.

După prezentarea aspectelor teoretice, oamenii legii au urmărit atragerea audienţei spre dialog şi expunerea propriei păreri cu privire la violenţă  şi la modul în care trebuie să acţioneze în caz de violenţă.

Copiii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să stea departe de fenomenul violenţei, iar dacă sunt martori sau chiar sunt implicaţi în violenţă, cum trebuie să acţioneze imediat.   

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmuleţe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei.

Lasati un comentariu