Activităţi de prevenire a violenţei în liceele careiene

• publicat la: 3 decembrie 2013
Activităţi de prevenire a violenţei în liceele careiene

Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Carei au iniţiat la începutul noului an şcolar un proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi a actelor de violenţă, intitulat Împreună pentru siguranţa noastră, în rândul elevilor, în parteneriat cu 4 licee din localitate: Colegiul Tehnic Iuliu Maniu,Liceul Romano Catolic Josephus Calasantius, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu şi Liceul Teoretic Carei.

Prima activitate importantă din acest proiect a fost organizată în luna noiembrie la Liceul Teoretic Carei, fiind coordonată de poliţiştii de proximitate şi de consilierii şcolari din cele 4 unităţi de învăţământ implicate. Acţiunea a presupus desfăşurarea unui concurs tematic între licee, sub sloganul Îmi place să câştig, dar ştiu să pierd!

Elevii, împărţiţi în echipe de câte 5 participanţi, au răspuns la un test de cunoştinţe privind atitudini şi comportamente preventive ce se impun a fi luate pentru a nu devine victime ale infracţiunilor ori ale accidentelor rutiere, dar şi întrebări de cultură generală. Toţi participanţii au fost, la final, felicitaţi de organizatori pentru cunoştinţele dobândite în cadrul întâlnirilor cu poliţiştii şi au primit diplome de participare.

La activitate au fost prezenţi aproximativ 120 de participanţi, incluzând elevii concurenţi dar şi susţinători ai acestora, colegi şi profesori din liceele incluse în proiect.

Proiectul cuprinde activităţi preventive ce vor fi desfăşurate lunar, fiind coordonat de poliţiştii de proximitate, agent şef Turău Nicolae, agent şef principal Ţurcaş Daniel, agent şef principal Mărcui Cristian, agent şef principal Dobra Gheorghe, agent şef adjunct Bâtea Radu, alături de care s-au implicat consilierii şcolari din fiecare unitate de învăţământ, doamnele Pridea Daniela, Onodi Eniko, Achim Mihaela şi Habucyki Hajnal.

Lasati un comentariu