ANI loveşte din nou-62 de primari şi viceprimari, incompatibili.Peste 20 sunt sătmăreni

• publicat la: 11 decembrie 2013
ANI loveşte din nou-62 de primari şi viceprimari, incompatibili.Peste 20 sunt sătmăreni

62 de alesi locali din judetele Galati, Gorj, Satu Mare si Teleorman sunt acuzati de ANI ca au incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor si conflictelor de interese, sau sunt suspectati că au săvârsit infractiunea de fals in declaratii.

Astfel, de incălcarea regimului juridic al incompatibilitatilor sunt acuzati 50 de primari si 11 viceprimari, ca urmare a exercitarii simultane a unor functii si calitati, contrar prevederilor art. 87, alin (1), lit. d), f) si g) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, un consilier local este acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa, ca urmare a aprobarii, in interes personal, a unor hotarari ale consiliului local privind majorarea contributiei publice la bugetul unei fundatii in cadrul careia acesta detine functia de vicepresedinte, contrar prevederilor art. 46 din Legea nr. 215/2001.

In plus, 2 primari si 1 viceprimar sunt suspectati de posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii ca urmare a faptului ca nu au mentionat in declaratiile de interese calitatile si functiile detinute, motiv pentru care Agentia a sesizat organele judiciare competente.

Lista nominala a celor 62 de alesi locali in cazul carora Agentia a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, conflictelor de interese, precum si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii poate fi consultata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate.

comentarii

de Horia Mărieș la 11 decembrie 2013 - 14:52

OK. Hai sa completam noi informatia din articol cu niste nume, fiindca noua nu ne este rusine. Macar asa ne cunoastem primarii din judet. Intrebarea care se pune, si la care eu nu am gasit nici un raspuns, este daca de data asta ANI loveste decisiv, sau este tot un fel de praf aruncat in ochii lumii?

EUGEN KOVACS, Primar al Municipiului Carei, jud. Satu Mare Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât deține, simultan, funcția de Primar al Municipiului Carei și calitatea de reprezentant al municipiului în A.G.A. a S.C. APASERV SATU MARE S.A. [Daca stiu eu bine, ai nu mai este in incompatibilitate, fiindca a pasat pisica, parca lui Keiser, la una din ultimele sedinte ale Consiliului Local].

Idem: COICA COSTEL DOREL primar mun. S.M., VASILE MITRAȘCA – Tasnad, GHEORGHE MARIAN – Sauca, BALOGH DANIEL BELA – Craidorolt, FLORINEL ANDREICA – Crucisor, MIHAI GHETINA – Doba, SILVIU GELU ZETEA -Mediesu Aurit, BARTOK IOAN GURZĂU – Beltiug, IOAN ZOLTAN KARDOSI – Sanislau, ȘTEFAN DOBOȘ – Micula, ZOLTAN KISS – Berveni, FERENCZ LEVENTE ZOLTAN – Sacaseni, LUDROCZKI ALEXANDRU – Orasu Nou, SIMON LEVENTE – Porumbesti, MIHAI GĂMAN – Dorolt, IOSIF NAGY – Paulesti, IUHASZ LUDOVIC – Vetis, IOSIF MELLAU – Urziceni, GHEORGHE OTTO MARCHIȘ – Petresti, GABOR FEZER – Tiream, GHEORGHE NICOLAE GYAKON – Turulung, MIHAI LOCHLI – Ciumesti.

Majoritatii i se reproseaza afacerea APASERV, dar unii dintre ei mai au si alte bube in cap. De alea cu puroi.

Daca nu-i va salva Dragnea, atunci solutia este deja stabilita. Se desfiinteaza APASERV. Daca se desfiinteaza, nu va mai putea fi formulata nici o acuzatie legata de relatii incestuoase cu APASERV si respectivii vor fi curati ca lacrima.

Nu stiu de ce am eu vaga impresie (fara sa verific) ca lista celor de mai sus, corespunde cu lista celor care au foarte mare nevoie si sunt membri ai unei alte afaceri pentru baștanii locali, ca să aibă și ei de unde suge, fiindcă de acolo se așteaptă o grămadă mare de fonduri europene, cea numită Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ZONA METROPOLITANĂ SATU MARE. O să mai studiem problema.
De aia, ANI sau DNA, încă n-au auzit.

de Horia Mărieș la 12 decembrie 2013 - 12:16

Sunt chiar curios ce o să iasă, și cât de hotărâtă va fi ANI de data asta. Kovács a intuit că i se strânge ștreangul pe gât și în consecință și-a aranjat înlocuirea în A.G.A. APASERV SA cu city-managerul Bekő Tamás, fost primar înaintea lui adică până în 2008, prin HCL 99/29.10.2013

R O M Â N I A JUDEŢUL SATU MARE
CONSILIUL LOCAL AL
MUNICIPIULUI CAREI

H O T Ă R Â R E A Nr. 99 / 2013
privind desemnarea reprezentantului municipiului Carei
în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
Consiliul local al municipiului Carei judeţul Satu Mare, întrunit în şedinţă ordinară la data de 29.10.2013.
Având în vedere, Raportul de specialitate întocmit de Oficiul Juridic, privind desemnarea reprezentantului municipiului Carei în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A., referatele comisiilor de specialitate precum şi discuţiile purtate în cadrul şedinţei, Hotărârea Consiliului Local nr. 100 / 2006, privind aprobarea participării municipiului Carei în calitate de acţionar la constituirea capitalului social al S.C. APASERV SATU MARE S.A., Art.101 alin.1 şi art.120 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, ale Legii serviciilor de utilităţi publice nr. 51/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 cu modificările şi completările ulterioare,
Actul constitutiv al S.C. APASERV SATU MARE S.A.,
Ţinând cont de prevederile Legii nr 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, În temeiul prevederilor art.36 alin 2 lit.a, alin. 3 lit. c art.37 şi cele ale art.45 alin.1 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

H O T Ă R Ă Ş T E :

Art.1. Se desemnează domnul ing. Bekő Tamás, administrator public, cetăţean român, născut la data de 08.09.1957, în Tăşnad, jud. Satu Mare, domiciliat în municipiul Carei, str. Corneliu Coposu nr.24, ap.7, posesor al C.I. Seria SM nr. 522436, eliberată de SPCLEP Carei la data de 05.09.2013, în calitate de reprezentant al municipiului Carei, în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A.

Art.2. Începând cu data adoptării prezentei hotărâri, prevederile art.2 din Hotărârea Consiliului Local nr.100/2006 privind desemnarea reprezentantului (primarul municipiului Carei) în Adunarea Generală a Acţionarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A. îşi încetează aplicabilitatea.

Art.3. Prezenta hotărâre se comunică
Primarului municipiului Carei
Instituţiei Prefectului judeţului Satu Mare.
domnul ing. Bekő Tamás
S.C. APASERV SATU MARE S.A.

Carei, 29.10.2013

PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ CONTRASEMNEAZĂ
Ciută Ilie SECRETAR
jr. Sróth Clara

de Horia Mărieș la 13 decembrie 2013 - 09:23

„PSD Satu Mare sprijină primarii declaraţi incompatibili. Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, a decis să vină în sprijinul celor 23 de primari declaraţi incompatibili de ANI pe motiv că sunt membri ai AGA la SC Apaserv SA. PSD Satu Mare va asigura asistenţă juridică pentru toţi cei 23 de primari care vor contesta în instanţă decizia de incompatibilitate, indiferent de coloratura lor politică.”

“Consider că decizia ANI în privinţa noastră este o aberaţie. De asemenea, consider că şi articolul de lege pe care îl invocă ANI este la fel de aberant. Nu poate fi vorba de incompatibilitate când primarul reprezintă localitatea, lucru consfinţit de lege. Nu eu, Eugen Kovacs, sunt acţionar la Apaserv ca persoană privată, ci oraşul Carei. În plus, nu am fost retribuit pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie. ANI ne macină cu tot felul de prostii, în loc să ne lase să facem administraţie. Voi ataca decizia în instanţă şi nu văd niciun motiv pentru a nu obţine anularea ei”, a declarat primarul Kovacs.

Eu unul l-aș sfătui pe acel nenea Govor să stea în banca lui. Să-și țină banii, să nu-i cheltuiască asigurând asistenţă juridică pentru toţi cei 23. S-ar putea să-i vină și lui foarte curând rândul și să aibă foarte mare nevoie de bani fiindcă avocații sunt scumpi. Să-l întrebe cum devine treaba asta pe Silaghi.

Îl înțeleg pe Govor că are bani. Orice ospătar are bani mulți în țara asta, făcuți din bacșișuri, din ciubucuri sau din afaceri necurate. Doar oamenii de treabă n-au bani în țara asta. Îl înțeleg că se simte pe val, făcând parte din partidul aflat azi la putere. Azi este la putere, mâine nu mai este. C’est la vie. Așa că acel Govor ar face mult mai bine dacă ar sta blând și ar strânge bani negrii pentru zile negre ca smoala, decât să-i arunce pe avocați. Să lase Govor ANI și justiția să-și facă jobul pentru care au fost create.

Are Kovacs Jeno bani destui, la fel ca și ceilalti 22, nu-i plângem noi de milă, nu trebuie să le plângă de milă nici Govor. Au fiecare dintre cei 23 de indivizi destui bani ca s-o angajeze pe av. Éva Mária Mărginean, consilier județean, om cu mare trecere în justiția de plan local. Ar fi bine ún cazul celor 23 daca ar angaja-o toti simultan. În bloc. Dânsa este specializata în procese „de grup”. Anul trecut a reprezentat în instanță, la Tribunalul SM, un grup format din mai mult de 130 de persoane, în mai mult de 100 de procese. Persoane deportate, majoritatea șvabi în vârstă, care cereau statului despăgubiri pentru suferințele îndurate după 1945.
Avocata i-a reprezentat atât de bine, incât a pierdut TOATE cele peste 100 de procese, dar, evident, le-o fi luat onorariul deportaților. Eu așa bănuies. nu afirm cu certitudine. Să-i fie de bine dânsei. Așa să se intâmple și cu procesele celor 23, dacă o vor angaja tot pe dânsa.

Nu-l mai măcinați pe Kovacs Jeno cu tot felul de prostii, în loc să-l lăsați să facă administraţie!
Se poate așa o nerușinare?

Lasati un comentariu