Ce păţeşti dacă porţi blugi strâmţi

• publicat la: 6 decembrie 2013
Ce păţeşti dacă porţi blugi strâmţi

Blugii strâmti sunt astăzi de bază pentru tinuta de zi cu zi. Dar cine stie la ce pericole se expune dacă ii poartă? Pantalonii strâmti sunt tot mai căutati, lasă formele corpului la vedere, se potrivesc cu multe haine fiind usor de asortat si rămân intotdeauna in tendinte. Astfel că atât femeile, cât si bărbatii, aleg să poarte acest tip de pantaloni.

Desi multe persoane recunosc că acesti pantaloni nu sunt tocmai comozi, ii aleg insă pentru a rămâne in ton cu moda. Putini stiu că purtarea frecventa a pantalonilor strâmti afectează sănătatea, cu atât mai mult cu cât acesti pantaloni sunt purtati incă din adolescentă.

CUM ITI AFECTEAZA SANATATEA SI FRUMUSETEA PURTAREA PANTALONILOR STRAMTI

Aflandu-se sub nivelul inimii, vasele de sange de la nivelul picioarelor sunt astfel adaptate incat sa poata impinge sangele catre inima, asigurand astfel circulatia. Pentru aceasta capacitate venele de la nivelul picioarelor prezinta un fel de valve care se deschid cand sangele urca, apoi se inchid pentru a nu-i permite coborarea. Si tot asa pana la inima.

Atunci cand purtam pantaloni stramti circulatia la nivelul picioarelor este afectata, urcarea coloanei de sange este ingreunata, astfel ca sangele se acumuleaza in vene. Apar edemele in special de la jumatatea inferioara a gambei pana la nivelul degetelor, aceste umflaturi pe baza de retentie de apa creand o senzatie de oboseala si disconfort.

In acelasi timp ingreunarea circulatiei afecteaza si nervii de la nivelul picioarelor. Nervii sunt situati alaturi de vase, primind de la acestea oxigen si nutrienti. Astfel ca pentru a mentine nervii sanatosi avem nevoie de o circulatie sanatoasa.

Vasele limfatice dreneaza si ele catre trunchi, iar purtarea pantalonilor stramti ingreuneaza si circulatia limfei.

Purtarea pantalonilor stramti creste riscul de varice gambiere

Ingreunarea curculatiei sanguine provoaca acumularea sângelui la nivelul gambelor. Venele se dilată, apoi mecanismul valvular nu mai functioneaza corespunzător, formându-se astfel varicele.

Pantalonii strâmti afectează nervii

Purtarea pantalonilor strâmti pe o perioada indelungata poate duce la afectarea nervilor, aceasta situatie manifestanduse prin senzatia de “amortire” la nivelul picioarelor. Persoana in cauza simte furnicaturi puternice si isi poate mobiliza cu greu piciorul pana la disparitia simptomelor. Pozitia picioarelor pe scaun poate accelera nevralgia, astfel ca persoanele care stau picior peste picior acuza mai des senzatiile de amortire. Obezitatea intensifica de asemenea simptomele afectarii nervilor.

Purtarea pantalonilor stramti de catre barbati conduce la infertilitate

Medicii sustin ca pantalonii stramti cresc riscul de infertilitate la barbati, insa nu s-a dovedit si o crestere a riscului de dezvoltare a cancerului testicular, asa cum s-a banuit o lunga perioada de timp.

Purtarea pantalonilor stramti duce la aparitia meralgiei parestezice

In partea laterala a copaselor se afla nervii femurali cutantai, iar compresia acestora prin imbracaminte stramta determina o durere in zona coapselor, durere ce poate iradia si la nivelul bazinului, dand o puternica senzatie de disconfort. Aceasta situatie descrie ceea ce medical numim meralgie parestezica, o afectare a acestor nervi.

Sursa: Healthy

Lasati un comentariu