Cristian Fodor a oferit un concert veritabil de Ziua Naţională

• publicat la: 1 decembrie 2013
Cristian Fodor a oferit un concert veritabil de Ziua Naţională

I. C. Brătianu spunea odată că „Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor,oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei”. Și ora răsplatei pentru careienii iubitori de poezie,muzica si folclor a venit sâmbătă seara în Sala festivă a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”.

Spectacolul omagial a fost dedicat aniversarii a  95 de ani de la reîntregirea României de la 1 Decembrie 1918, ziua de naștere a României Mari şi a început prin intonarea imnului de stat al României.

Au urcat pe scenă elevii Sergiu Fogaș, Georgiana Cristina Jungean, Gabriela Marincaș, Roxana Mihaly, Aurora Ciută, Laura Larisa Latiș de la Liceul Teoretic care au interpretat poeziile incluse pe DVD-ul „Românie, te salut!” realizat sub îndrumarea prof. Adrian Țineghe.

Momentele muzicale au fost susținute de Roxana Șichet, elevă la Liceul Teoretic Carei ,cantautorul sătmărean George Negrea și Vlad Doroș,solist al ansamblului „Românașul din Satu Mare.

Ultima parte a spectacolului a revenit  invitatului  special, renumitul interpret hunedorean Cristian Fodor alături de grupul instrumental „Dor” din Alba-Iulia.

Cântecele sale au ridicat sala în picioare, spectatorii cântând  alături de artist si aplaudând la scenă deschisă minute în şir.Cântecele care au insufleţit românii in momentele de restrişte şi de cumpănă au prins iar viaţă prin vocea lui Cristian Fodor,un vrednic  urmaş al celor ce au ştiut să păstreze nealterate tradiţiile de peste veacuri şi milenii.Cu greu s-au despărţit cei prezenţi de Cristian Fodor care a fost chemat la mai multe bisuri.

Victor Micle,a oferit artistului o Diploma de merit din partea Asociatiei Unirea 2009 Carei.Organizatorii au oferit cocarde si stegulete participantilor.

Au onorat cu prezenta acest eveniment   europarlamentarul Ovidiu Silaghi,preşedintele Consiliului Judetean Adrian Stef,directorul Centrului de Creatie si Traditii Satu Mare,Felician Pop,consilieri sătmăreni şi careieni.

Paul Sarvadi și prof. Cosmina Chiorean, în rolul de moderatori, au completat armonios ținuta de gală a spectacolului oferit careienilor.

 Nicoleta Latiş

 

comentarii

de Angela la 2 decembrie 2013 - 11:49

Multumim Cristian Fodor pentru cantecele de suflet oferite de Ziua Natioanla!!
Un roman adevarat caruia nu ii este rusine sa cante romaneste de Ziua Romaniei!!

de gelu la 3 decembrie 2013 - 20:03

Bine Roxana!!!!
te iubim ca esti frumoasa tare!!!!!
Cristi Fodor canta ca injerii!!!

Lasati un comentariu