Cum îţi repari buzele crăpate de vânt şi frig

• publicat la: 7 decembrie 2013
Cum îţi repari buzele crăpate de vânt şi frig

Buzele noastre au nevoie de o îngrijire specială  in sezonul rece.

Protejează-le

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă nu vrei să ai buze crăpate şi uscate este să le protejezi mereu. Foloseşte creme speciale şi balsamuri puternic hidratante pentru a-ţi menţine buzele moi şi catifelate. Iar înainte să ieşi din casă, aplică mereu balsamul sau crema (optează pentru cele cu protecţie UV) specială.

Unge-le cu miere

Mierea de albine reprezintă remediul ideal pentru buzele uscate şi crăpate şi asta datorită proprietăţilor hidratante. Aplică puţină miere de albine pe buze înainte de culcare şi vei fi plăcut surprinsă dimineaţa.

Ulei de măsline şi unt de shea

Uleiul de măsline este un foarte bun hidratant pentru buzele tale uscate. Foloseşte-l cu încredere seara, înainte de culcare. În aceeaşi categorie intră şi untul de shea. Puternic hidratant şi hrănitor, e perfect pentru buze crăpate.

Hidratează-le din interior

Hidratarea este un element foarte important pentru delicatețea buzelor, iar dacă nu bei suficientă apă, buzele se pot usca și crăpa mai ușor.

Lapte și vitamina E

Un alt remediu natural foarte eficient este exfolierea buzelor cu o dischetă de vată înmuiată în lapte cu conținut normal de grăsime, de două ori pe săptămână. După fiecare exfoliere, aplică pe buze fie vitamina E, fie vaselină cosmetică, fie ulei de ricin.

Nu le mai roade

Dacă obişnuieşti să-ţi rozi buzele, nu te mai întreba de ce le ai mereu uscate şi crăpate. Scapă de acest obicei, dacă vrei buze moi şi catifelate. De asemenea, încearcă să nu-ţi mai umezeşti buzele, mai ales atunci când eşti afară.

Consumă alimente bogate în vitamina A

Vitamina A este foarte importantă pentru regenerarea pielii. Ai grijă ca din alimentaţia ta să nu lipsească sursele bogate în vitamina A precum morcovi, roşii sau cereale integrale.

sursa eva.ro

Lasati un comentariu