Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat

• publicat la: 12 decembrie 2013
Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat după declaraţiile, pentru care a și fost extrem de criticat, privind bugetul „prea mare” acordat prevenirii şi controlului HIV/SIDA.

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii.

Daniel Barbu s-a arătat „cutremurat”, săptămâna trecută, la Craiova, de banii alocaţi pentru programul naţional de prevenire şi combatere a HIV, care, a spus el, reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conduce.

Miercuri, Crin Antonescu a declarat, la Senat, referitor la afirmațiile  ministrului Culturii, Daniel Barbu, privind bugetul anti-HIV  că sunt „de natură să genereze demisia din funcţia de ministru”.

Declarația ministrului a atras critici și din partea Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) care a spus că declaraţia lui Barbu este o jignire adusă pacienţilor cu acest virus.

De asemenea, UNOPA a anunţat că îl reclamă pe demnitar la CNCD.

„Daniel Barbu ar trebui să demisioneze din fruntea Ministerului Culturii, pentru că „are un handicap sufletesc“, a spus Traian Băsescu, la rândul său, referitor la declarația ministrului Barbu.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu