Poliţia ne informează

• publicat la: 16 decembrie 2013
Poliţia ne informează

Sâmbătă, 14 decembrie a.c., la Halmeu, un biciclist a fost accidentat mortal de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul evenimentului rutier fără încuviinţarea Poliţiei. În mai puţin de 24 de ore de la producerea accidentului, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Livada l-au identificat pe conducătorul auto care a încercat să se sustragă răspunderii penale, găsind şi autoturismul avariat, ascuns de şofer.

            Iniţial, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au găsit maşina avariată, ascunsă într-o anexă a unei case din Porumbşti. Autoturismul avea demontate plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi avea capota, pavilionul, parbrizul şi bara de protecţie avariate. Mai mult, elementele găsite în urma cercetării efectuate la locul accidentului au corespuns cu cele ce lipseau de pe autoturism, maşina fiind ridicată în vederea examinării criminalistice.

            Ulterior, pornind de la indiciile rezultate în urma activităţilor criminalistice şi de la informaţiile rezultate din ancheta poliţiştilor rurali şi rutieri, s-a ajuns şi la persoana ce a condus autoturismul şi a accidentat mortal un biciclist, abandonându-l pe şosea. Vasile P., de 24 de ani, din Halmeu, continuă însă să se sustragă răspunderii penale, în acest moment suspectul fiind dispărut de la domiciliu.

            Poliţiştii sătmăreni, care sunt în alertă din momentul producerii accidentului mortal, îl caută în continuare pe bărbatul suspectat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.            

Suspecţi de furt, depistaţi de poliţişti

            Duminică, 15 decembrie a.c., mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt au fost depistate de poliţiştii sătmăreni, care au întocmit dosare penale pe numele lor.

            La Tăşnad, spre exemplu, patrula de siguranţă publică, formată din poliţist şi jandarm, au surprins în flagrant, un tânăr de 26 de ani, la scurt timp de la comiterea unei infracţiuni de furt. Csaba Z. avea asupra sa bunurile sustrase  dintr-o casă nelocuită – aparatură electrică, unelte şi cabluri de alimentare pentru curent.

            Prejudiciul cauzat proprietarului a putut fi recuperat integral, iar tăşnădeanul este anchetat pentru furt.

            Şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare anchetează doi suspecţi de furt. Szabolcs P., de 21 de ani şi D.L., de 17 ani, ambii din Nisipeni, au încercat în cursul nopţii trecute, după ora 04.00, să spargă un magazin situat pe Strada Decebal din municipiu. Cei doi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au escaladat poarta de acces auto, apoi au spart geamul uşii de la magazin, intenţionând să fure alcool şi sume de bani. Nu au reuşit să-şi pună planul în aplicare, fiind prinşi de poliţişti şi cercetaţi ulterior pentru tentativă la furt.

  Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

            În cadrul acţiunilor de prevenire a evenimentelor rutiere derulate duminică de poliţiştii sătmăreni, au fost surprinşi în trafic şi conducători auto suspectaţi de comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei.

            Este cazul unui şofer de 44 de ani, din Călineşti Oaş, care a urcat la volan deşi consumase băuturi alcoolice. Maşina condusă de Iacob C. a fost oprită însă pentru control în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul avea o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus şi la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

            Bărbatul este anchetat acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

            Un alt şofer, de 27 de ani, din Maramureş, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Carei, conducând pe Calea Mihai Viteazul din municipiu, un autovehicul ce tracta o remorcă, deşi nu deţinea permis de conducere corespunzător. Ioan G. este şi el anchetat de poliţişti pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei.

comentarii

de Tepes. la 16 decembrie 2013 - 13:56

Doresc ca Politia sa ne informeze si care este motivul pentru care Presedintelui Avps Carei,care este urmarit penal in dosarul de abuz in serviciu si inselaciune,inregistrat la parchetul de pe linga judecatoria Carei nr 1065/P/2013 nu i-au fost ridicate armele conform legilor in vigoare.
Poate redactia se inereseaza si de acest aspect.

de hahaha la 16 decembrie 2013 - 14:11

Simplu e cu el
si cu ei….
ghici cine e ei!

Lasati un comentariu