Pungeştiul este cenzurat pe internet!Revolution-News.com nu poate fi accesat de clienții RDS

• publicat la: 15 decembrie 2013
Pungeştiul este cenzurat pe internet!Revolution-News.com nu poate fi accesat de clienții RDS

”Am aflat că unii provideri de servicii internet din România au blocat accesul la Revolution News.com”, anunță site-ul, deținut de Jannifer Baker din SUA.

Site-ul nu merge în rețeau RDS, însă poate fi accesat din alte rețele. Mai multe persoane avertizează pe Facebook că „internetul este cenzurat în România! Mai exact nu se poate accesa , un site din afară care a pus mai multe articole despre ceea ce se întâmplă la Pungești”.

Revolution News scrie că notificările despre blocarea site-ului au venit de la mai multe persoane din România, pe pagina de Facebook . Revolution News mai anunță că site-ul este blocat în Arad de cinci zile și că a putut fi accesat doar utilizând browserul TOR, prin care transferul de date se face prin mai multe severe, astfel încât se pierde identitatea utilizatorului. „În zonele București și Craiova site-ul nostru a devenit inaccesibil astăzi.”

„Recent, am publicat câteva articole despre oamenii din Pungești, România, care protestează față de o explorarea de către Chevron. Am început să scriem despre protestele anti-Chevron din România din 16 octombrie, cu Romania: Protests Against Chevron Shale Gas Well, Camp and Blockade Construction Site”, scrie Revolution-News.

Pe site a mai fost scris un articol despre protestele din 2 decembrie. „În articol erau detaliate evenimentele când țăranii locali din Pungești au fost atacați de jandarmi și arestați ilegal, într-o încercare brutală a jandarmeriei de a curăța calea pentru ca o corporație să înceapă explorarea pentru gaz de șist, folosind fracturarea hidraulică. Trei persoane au fost rănite grav și au fost duse la spital , cel puțin 40 de persoane au fost bătute, arestate și amenințate cu închisoarea”.

În 8 decembrie pe site a mai fost publicat un articol, Țăranii de la Pungești opresc fracturarea Chevron din nou, jandarmii declanșează teroarea de noapte în schimb.

Undeva în România, în anul 2013, există un sat aflat “sub ocupaţie” în aceste zile. În Pungeşti, circulaţia e restricţionată, forţele de ordine patrulează zi şi noapte pe uliţele satului, maşinile care trec prin zonă sunt verificate la sânge iar jandarmii umblă pe câmpuri şi prin păduri ca să asigure ordinea publică. Judecătoria Vaslui a respins, joi, cererea de ridicare a restricţiior de circulaţie. În acest timp, Chevron, compania americană de exploatare a gazelor de şist îşi continuă neestingherită lucrările în zonă iar Jandarmeria Română supraveghează ca nici măcar vreo pasăre în zbor să nu ajungă în apropiere.

sursa NapocaNews via:free-press.ro/Foto:

Lasati un comentariu