Spaţiul Carpato-Dunărean leagănul civilizaţiei europene

• publicat la: 8 decembrie 2013
Spaţiul Carpato-Dunărean leagănul civilizaţiei europene

Recomand celor care nu au răbdare să citească, măcar să se uite la poze !

În urmă cu câteva zile am asistat la o serie de discuții pornite pe Fb atingator de filmul dr. Harald Harmann, Civilizația Dunăreană, postat mai recent pe YouTube, film în care renumitul lingvist și istoric german, afirmă că cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria,iar leagănul civilizatiei europene este spațiul Carpato-Pontic !

Ca deobicei starea românului este de a preamării cea ce constata și afirmă istoricii și specialiștii străini, și ai denigra pe cei români. Este bine cunoscuta ofensiva istoricilor si „specialiștilor” contra lui Densușianu și lucrarea lui Dacia Preistorică.

In schimb dacă un Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea vine și afirmă:„Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers.”cădem pe spate de extaz.

Din păcate pentru „specialiștii” în contestare și denigrare a istoriei neamului român, pot să spun că toate aceste lucruri se cunosc de către adevărații istorici și specialisti români, dar care de multe ori se tem să o popularizeze pentru că sunt RIDICULIZAȚI ! Eu personal am fost etichetat de către un IMBECIL ca fiind protocronist ! Cred că individul în cauza habar nu are ce înseamnă termenul în sine !

Pentru a nu face afirmații în numele nimănui, țin să amintesc că încă din anul 2003 în lucrarea mea „Revanșa Daciei” am initiat prezentarea Vechii Civilizații Europene, capitol ulterior mult extins și dezvoltat în lucrarea apărută în martie 2013, Istorie Furată.Cronică Românească de Istorie Veche.

In acest articol, în schimb, voi prezenta pentru cei cârcotași, doar punctul de vedere al istoricilor și specialiștilor străini legat de geneza populațiilor Europene în spațiul Carpato-Dunărean.

Dar initial voi reveni la dr.Harald Haarmann.

Documentarul la care se face referire a fost realizat în baza lucrării dr.Haarman: Das Rätsel der Donauzivilisation: Die Entdeckung der ältesten Hochkultur Europas.

Dr.Haarmann nu este la prima lucrare referitoare la civilizația carpato-dunăreană, prima abordare a scrisului și a tăblițelor de la Tărtăria fiind făcută în anul 1990 în lucrarea „Universal History of writing”.

Enigmele Civilizațiilor Dunărene (lucrare aparuta in anul 2011)
Descoperirea celei mai Vechi Culturi a Europei !

Cuprins :

Puzzle-ul unei Civilizații de peste 7000 de Ani
1. Trecerea spre Neolitic în Europa ( aproximativ 7500-5500 de ani înainte de Christos)
– Începutul Agriculturii în Europa de Sud
Perioada 1 : Contacte peste Podul de la Bosforus (7500-6700 de ani înainte de Christos)
Perioada 2 : Scenariul și Miturile legate de Potop (6700 de ani înainte de Christos)
Perioada 3 : Formarea Perioadelor Europei Vechi ( 6000 de ani înainte de Christos)

VECHEA CIVILIZAŢIE EUROPEANĂ

( 2.000.000 – 2.000 i.Chr)

Arheologul italian Marco Merlini (n.1953) cu referire la Placutele de la Tartaria: „Oasele ca şi tăbliţele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Este rândul nostru să gândim că scrierea a început în Europa cu două mii de ani înaintea Sumerului. În România avem o comoară imensă, dar ea nu aparţine României, ci întregii Europe.”

Vezi: http://www.prehistory.it/ftp/tartaria_tablets/merlinitartaria.htm

Tabelul lui Radivo Pesic (1931 – 1993) – cronologie – aparitia scrisului sub forma pictografică și liniară, completată ulterior şi de alţi cercetători.

-inscripțiile geometrice de la Cuina Turcului ( cca. 11 000 î.Ch)

-proto-scrierea de la Lepenski Vir ( cca. 8 000 î.Chr )

-proto-scrierea de la Turdaș – Vinca ( cca. 7 000 î.Chr.)

-inscripțiile de la Miercurea Sibiului (cca.6.200)

-scrierea de Tărtăria (cca.5 500 î.Chr.)

-scrierea de la Sumer ( cca. 3 100 î.Chr.)

-scrierea proto-elamită ( 3 000 – 2 000 î.Chr.)

-scrierea egipteană ( 3 000 î.Chr.)

-scrierea proto-indiană (cca. 2 200 î.Chr.)

-scrierea cretană (cca. 2 000 î.Chr.)

-scrierea hitită (cca. 1 600 î.Chr.)

-scrierea chineză ( cca. 1 300 î.Chr.)

’’ România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală , teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo – europenizate patriarhale de luptători din epocile bronzului şi fierului ( . . . )

Uluitoarele descoperiri făcute în România şi în alte ţări învecinate după cel de-al doilea război mondial, asociate datărilor cu radio – carbon, au făcut posibilă înţelegerea importanţei începuturilor culturii vechi europene, o cultură a unei societăţi de agricultori.

A devenit de asemenea evidentă că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană. Aceste date fac imposibilă ipoteza conform căreia civilizaţia războinică şi violentă a sumerienilor ar fi fost cea mai timpurie de pe glob.În Vechea Europă nu existau fortificaţii elaborate şi nici arme de luptă. Absenţa reprezentărilor privind societatea războinică sau condusă de bărbaţi reflectă o structură socială în care femeile aveau rolul principal şi în care atât bărbaţii cât şi femeile activau în mod egal întru binele comun.

A fost o perioadă de reală armonie în deplin acord cu energiile creatoare ale naturii. Trebuie ca de acum încolo să recunoaştem realităţile şi modul de viaţă al epocilor neolitică şia cuprului, caren însemnau mai mult decât semănatul, culesul, măcinatul şi coacerea pâinii ori ridicarea caselor ( .. .) ’’. (Marija Gimbutas – Civilizatie si Cultura)

Vezi si “Povestea arheologului Marija Gimbutas’”’ pe

http://aleximreh.wordpress.com/2011/01/11/povestea-arheologului-marija-gimbutas/

  • Locuitorii de la nordul Dunarii de jos pot fi consideraţi strămoşii Omenirii” (Louis de la Valle).
  • Locurile primare ale Dacilor trebuie căutate, deci, pe teritoriul României.Într-adevar, localizarea centrului principal de formare şi extensiune a indo-europenilor să fie plasată la nordul şi sudul Dunarii” (Gordon W.Childe).

Vezi : http://en.wikipedia.org/wiki/V._Gordon_Childe

  • „ Spatiul din care au pornit indo-europeni este situat între Valea Dunării, Marea Egee [Marea Tracică] şi Marea Neagră” (Bosch Gimpera).
  • Strămoşii etnici ai Românilor urcă neîndoielnic pâna în primele vârste ale Umanităţii, civilizatia neolitică reprezintă doar un capitol recent din istoria ţării.” (Eugene Pittard).

Vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Eug%C3%A8ne_Pittard

  • Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de azi” (Daniel Ruzzo).

Vezi informatii despre Daniel Ruzzo pe: http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/geografia-sacra-a-romaniei-71672.html/

  • Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astazi poporul Român, răspândindu-se apoi spre răsărit şi spre apus” (William Schiller).

România e vatra a ceea ce numim Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 – 3500 i.e.n…. cele mai vechi descoperiri ale unor semne de scriere au fost făcute la Turdaş şi Tărtăria” (John Mandis).

  • „ Limba română este o limbă – cheie care a influenţat în mare parte limbile Europei „(Par Olof Ekstrom).
  • Drumul parcurs de arienii carpatici până la ajungerea lor în India i-a purtat prin nordul Mării Negre si cel al Caspicei” (Cambridge History of India, 1922).

TEORIA CONTINUITĂȚII

În anii ’90 in Occident va aparea o noua teorie privind originea popoarelor indo-europene, completând dar şi contestând unele din tezele Marijei Gimbutas. Promotorii aceştei teorii sunt americanul Homer L.Thomas, germanul Alexander Hausler, belgianul Marcel Otte, italienii, Mario Alinei si Gabriele Costa şi romanul Cicerone Poghirc. (Cicerone Poghirc, născut 1928 la Măscurei, jud. Vaslui, decedat 2009 in Paris, fost profesor la Sorbona, de profesie lingvist şi istoric, mentorul lui I.P.Culianu, prieten cu Mircea Eliade şi Emil Cioran)

Vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/Cicerone_Poghirc

Mario Alinei a denumit noua teorie cu titlul de “Paradigma continuitatii paleolitice” ca şi confirmare a genezei popoarelor indo-europene în Europa şi nu în Asia……..  continuare pe  adevaruldespredaci.ro

comentarii

de geta la 10 decembrie 2013 - 14:34

asa ceva ar trebui sa se scrie in cartile de istorie !

de Pintilie Stefan-Cristian la 24 iunie 2014 - 15:00

In luna iunie 2014 a fost descoperit la Seimeni un inel sigilar din bronz, care are incizate simboluri Vinca-Turdas şi, mai mult, unul dintre simboluri se regaseste pe placuta discoidala descoperita la Tartaria:
https://sites.google.com/site/seimenisatdinneolitic/

de Pintilie Stefan-Cristian la 8 august 2014 - 23:55

Interpretarea simbolurilor incizate pe inelul sigilar din bronz descoperit la Seimeni: Mama Pământ, bucraniul şi Zeul Cerului – simboluri atestate în paleoliticul superior, neoliticul timpuriu şi în toate perioadele următoare.
Simbolurile incizate pe inel sunt identice cu simbolurile prezente pe statuetele antropomorfe feminine aparţinând culturii dunărene Zuto Brdo – Gârla Mare din epoca bronzului mijlociu şi târziu:
https://sites.google.com/site/seimenineoliticsipreneolitic/

de Pintilie Stefan-Cristian la 21 august 2014 - 15:51

Un grup de petroglife, executate în stâncă de populaţia precolumbiană, care fac parte din complexul arheologic El Cerro de la Máscara amplasat în vestul Mexicului, şi a căror vârstă este estimată între 800 şi 2500 ani, sunt identice cu simbolurile incizate pe inelul sigilar descoperit la Seimeni, şi cu grupul de simboluri incizate în partea superioară a statuetele antropomorfe aparţinând culturii de epoca bronzului Zuto Brdo – Gârla Mare: https://sites.google.com/site/seimenineoliticsipreneolitic/

Lasati un comentariu