Voluntari de la CT „Iuliu Maniu Carei” la centrele sociale

• publicat la: 26 decembrie 2013
Voluntari de la CT „Iuliu Maniu Carei” la centrele sociale

Consiliul Școlar al elevilor însoțiți de psiholog  Dana Pridea , prof. Elena Coșarcă  și  dir. adj. Marius Rusu  precum și un grup de studenți de la Facultatea de Construcții și Arhitectură Oradea, printre care și careianca noastră Andreea Miclea  au colindat la casa de tip familial,,Violeta “ din Carei și la Căminul de bătrani  unde au  oferit pachetele pregatite  de colegii lor.

         În cadrul   ,,Săptămanii Inimilor darnice” , elevii și  cadrele didactice mărinimoase  de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei și Facultatea de Construcții și Arhitectură Oradea, au adunat din donatii:  jucarii , dulciuri,rechizite si haine . Toate pachetele au ajuns miercuri, 18 decembrie   la casa de tip familial,,Violeta “ din Carei și la Căminul de bătrani.

      ,,  Am dorit să-i facem să simtă că nu sunt ai nimănui, că cineva se gandește și la ei, că le vrea binele”,a mărturisit un elev.

           Acești copii și bătrani ,  nu au amintirile noastre. Au alte amintiri. Și pe cele mai multe ar vrea să le uite. Așteptările lor sunt altele, visele lor sunt poate coșmarurile noastre. Viitorul se oprește la geam și de prea putine ori atinge linia orizontului. Cel mai mare cadou pe care-l pot primi, cadou la care arareori au curajul să spere, e afecțiunea. Și poate o vorbă bună. Sărbătorile vin și pentru ei. Iar ei sunt și acum singuri.  Noi, putem să le dăm  cadoul pe care și-l doresc cel mai mult. Afecțiune. Atenție.Dragoste.

    A fost, cred, una dintre cele mai puternice experiențe din viața mea. Inca mă simt… nu știu cum. Inca mai respir binecuvantarea pe care am primit-o odata cu această vizită. Incă nu gasesc cuvinte să exprim ce trăiesc de la primul pas pe care l-am facut în curtea casei în care stau acești copii, aceste minuni.

Nu uit îmbrațisările de la plecare și rugămințile copiilor și a bătranilor: “să mai veniți!”.

 ,, Puteți fi siguri de asta!  “ au promis elevii.

                                   Colectivul de voluntari – CTIM CAREI

comentarii

de elev la 26 decembrie 2013 - 19:56

Frumoase gesturi dar ar fi bine sa nu fie facute sub scop publicitar sau alte scopuri aceste gesturi…Spun asta pentru ca eu am participat si acuma in pragul sarbatorilor si cu alte prilejuri la diverse actiuni cu scop caritabil si nu a umblat nimeni cu camera foto dupa noi…Si grupul de elevi era mult mai numeros.

Lasati un comentariu