Avantaje pentru angajatorii de absolvenţi promoţia 2013

• publicat la: 22 ianuarie 2014
Avantaje pentru angajatorii de absolvenţi promoţia 2013

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare vine în sprijinul angajatorilor conform Legii nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă.Astfel, angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din promoția 2013 ai instituțiilor de învățământ, beneficiază de scutire, pe o perioadă de 12 luni, de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor de șomaj, aferentă absolvenților angajați, și primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:

a) 1 indicator social de referință (500 lei), în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții cilului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;

b) 1,2 X indicatorul social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ liceal sau de învățământ postliceal

c)1,5 X indicatorul social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ superior.

Angajatorii care încadrează absolvenți sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau serviciu ale acestora cel puțin 18 luni de la data încheierii contractului de muncă conf. art. 83 alin (1) din Legea 250/19 iulie 2013.

Lasati un comentariu