Implicarea AJOFM în atragerea de fonduri structurale

• publicat la: 18 ianuarie 2014
Implicarea AJOFM în atragerea de fonduri structurale

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare s-a implicat în  atragerea de fonduri structurale în cadrul programului POSDRU 2007-2013.Astfel,în cursul anului 2013 s-a depus un proiect pe axa prioritară 4: Modernizarea serviciului public de ocupare, DMI: 4/2: Formarea personalului prpriu al Serviciului de Ocupare.

Titlul proiectului este „Sprijin pentru creșterea calității serviciilor de ocupare,parteneri sunt AJOFM Alba, AJOFM Dolj, AJOFM Teleorman, Societatea de Cruce Roșie din România, Filiala Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 2.733.698 lei, iar obiectivul general este Creșterea calității serviciilor publice de ocupare în două regiuni de dezvoltare Nord-Vest și Sud-Est, prin specializarea personalului implicat și prin consolidarea unor relații parteneriale pentru furnizarea unor servicii de ocupare adecvate  dinamicii pieței muncii.

De asemenea, AJOFM Satu mare a implementat și implementează ca partener alte  proiecte, printre care Antreprenoriatul în mediu rural – O șansă de ocupare a cărui  valoare totală este de 16.429.323 lei și are ca grup țintă șomerii și persoane în  căutarea unui loc de muncă în regiunile Centru, Nord-Vest ți Sud-Muntenia.

Un alt  proiect în care AJOFM Satu Mare este partener se numește Serviciu public de ocupare-calitate, accesibilitate și promptitudine, în valoare de 8.324.964, și are ca obiectiv relaționarea ofertelor SPO cu așteptările clienților prin îmbunătățirea serviciului de tip self – service, respectiv sprijinirea clienților SPO în scopul satisfacerii nevoilor lor privind accesul la serviciile oferite prin modernizarea și reorganizarea celor existente.

AJOFM Satu Mare este partener și în proiectul Calitatea Creează competențe, alături de AJOFM Arada, Universitatea „1 Decembrie” Alba-Iulia și parteneri din Spania, a cărui valoare este de 21.470.705 lei.

Prin proiectele implementate sau în curs de implementare, AJOFM satu Mare și-a  crescut calitatea serviciilor oferite și a consolidat relații parteneriale pentru  furnizarea unor servicii de ocupare adecvată a dinamicii pieței muncii.

Lasati un comentariu