Oră de dirigenţie la Biblionet Carei

• publicat la: 30 ianuarie 2014
Oră de dirigenţie la Biblionet Carei

Una dintre descoperirile științifice care au revoluționat lumea este internetul. De la comunicarea în timp real, la posibilitatea de a afla date în timp foarte scurt sau  jocuri, foarte multe lucruri sunt posibile datorită internetului.

Toate acestea sunt facilități pe care ni le oferă internetul, dar în același timp ascunde pericole pe care dacă suntem informați le putem evita.

Printre aceste pericole ascunse regăsim dependența de calculator, izolarea socială provocată de socializarea în mediul virtual, probleme de sănătate cauzate de sedentarismul provocat de utilizarea pe o perioadă îndelungată a calculatorului, dar și pericole venite de la persoane certate cu legea care-și caută victime prin intermediul rețelelor de socializare.

Toate acestea au fost dezbătute în ora de diriginție pe care elevii clasei a VI-a B de la Școala Gimnazială Nr. 3, însoțiți de diriginta lor prof. Dindelegan Carmen, au ținut-o la Sala Biblionet a Bibliotecii Municipale Carei. Gazdă le-a fost bibl. Nicoleta Latiș.

Deși sunt abia în clasa a VI-a, elevii  au demonstrat că sunt bine informați în ceea ce privește avantajele și dezavantajele internetului.

În cursul discuțiilor purtate au aflat și lucruri noi, fiind îndemnați să nu uite că orice informație descoperită pe internet trebuie verificată în cărți, urmând sloganul Biblionetului careian: Internetul te informează și cartea te formează.

 redacţia

Lasati un comentariu