Peste 16 mii de pasageri în 2013 pe Aeroportul Satu Mare

• publicat la: 29 ianuarie 2014
Peste 16 mii de pasageri în 2013 pe Aeroportul Satu Mare

Conducerea Aeroportului Satu Mare a prezentat marti, 28 ianuarie bilantul activitatii desfăşurate în cursul anului 2013. Directorul Nicolae Fechete a prezentat principalele activităţi realizate .

Potrvit declaraţiilor acestuia,în anul 2013, compania TAROM este singurul operator aerian care dezvoltă curse regulate spre şi dinspre Bucuresti (Otopeni). Aeroportul Satu Mare operează curse umanitare (ambulanţă, SMURD), atât intern cât şi international, zboruri apartinând ROUAF, SRI, precum si zboruri private si de agrement.

Pe parcursul anului trecut,Aeroportul Satu Mare a avut un număr de  16.195  pasageri, fiind înregistrate 1062 de mişcări de aeronave.

In vara anului trecut, Aeroportul SATU MARE a organizat cea de-a VI-a editie al deja traditionaluiui Miting Aviatic. Participarea a fost una de exceptie, piloti ai ROUAF, M.A.I, TAROM, Aeroclubul României fiind prezenţi la eveniment.

Ca premieră absolută pentru un aeroport de provincie – echipa de inaltă acrobatie de talie europeana ,,BALTIC BEES JET TEAM (LV)’’. Editia din acest an a fost un succes deplin, atât prin numărul mare de spectatori, cât si prin faptul că Aeroportul Satu Mare a intrat în selecta clasă a organizării de spectacole aeriene de nivel european.

In data de 11 septembrie 2013, pe Aeroportul Satu Mare a avut loc simularea unui accident aviatic, eveniment care a mobilizat toate fortele de interventie si salvare abilitate, conform protocolului si schemei de alarmare in vigoare. În perioada 12-14 mai 2013, delegația Aeroportului Satu Mare a participat la Routes Europe 2013, cel mai mare forum Aviatic European, însumând peste 1000 de delegați, 100 de companii aeriene si 350 de aeroporturi.

Scopul participării l-a reprezentat dezvoltarea și deschiderea de noi rute externe.In cursul anului trecut s-au realizat o serie de cursuri de pregătire /perfectionare a personalului, si o serie de investitii. Printre acestea se numără achizitionarea unui utilaj de deszăpezire, o cameră termală, destinată supravegherii pe timp de noapte. Aceasta depisteaza in timp real subiecte ce ar putea periclita activitatile aeriene specifice.

De asemenea prin achizitionarea unui sistem detectare explozibili lichizi, Aeroportul Satu Mare corespunde normelor de securitate impuse de către UE in ce priveste controlul efectuat la imbarcarea pasagerilor. In anul 2014, Aeroportul Satu Mare are in plan mai multe obiective. Investitii infrastructura: reabilitarea suprafete de miscare, extinderea aerogării , construirea unui hangar pentru utilaje, dar si a unei cazarme si consturuirea drumului tehnologic de acces pe pistă,proiecte în valoare de 11,8 milioane euro plus TVA. Proiectul se reactualizează urmând să fie depus spre finanţare europeană până în luna martie. De asemenea, Aeroportul isi doreste sa achizitioneze o autospeciala, un autobus pentru transport de persoane, dar şi  realizarea a o  serie de investitii în domeniul IT.

Lasati un comentariu